Ditt eget studiooppsett

Et vanlig lydkort består gjerne av en sampler/synth, et antall inn- og utganger og effekter. Dette oppsettet kan du ikke endre.

Det som er helt spesielt med Pulsar, er at du selv bestemmer hvilke inn og utganger som skal være aktive, og hvilke synther, samplere, miksere og effektprosessorer som skal finnes i ditt prosjekt.

Du kan ha så mange prosjekter du ønsker, men bare ett av gangen. Derfor kan du lage ett prosjekt for opptak av mange instrumenter, ett for jobbing med synther og samplere, ett for remix med prosessorer - mulighetene er bare begrenset av din fantasi og tilgjengelig DSP-kraft.

Lag ditt eget studio

Når du starter Pulsar, kommer det opp to store bokser på skjermen. Til venstre er selve studioet, med moduler som er i bruk,. Til høyre en liste som innholder alle moduler som er tilgjengelige i systemet.

Ditt eget studiooppsett


Du setter opp ditt eget prosjektstudio ved å dra objekter fra listen over i prosjektvinduet. Der dukker de opp med alle mulig tilkoblinger, og du bruker musen til å trekke kabler mellom enhetene.

Hvis du trenger en sample-avspiller, trekker du denne fra listen over i prosjektvinduet. Så trekker du en kabel mellom MIDI Source (som er koblet med en fysisk kabel til et MIDI-instrument, for eksempel et keyboard) til MIDI inn på sample-avspilleren. Så trekker du kabler fra utgangene direkte til de analoge utgangene, hvis du skal gjøre det helt enkelt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alternativt kan du også legge inn en mikser, noen effektenheter og koble utgangene på sampleren til denne.

På denne måten kan du lage dine egne oppsett, enkle eller komplekse, og lagre dem for forskjellige bruksområder.

Videre til Synther, samplere...