Disse vil ta rotta på iPad

Disse vil ta rotta på iPad

Konkurrentene vil gjøre alt de kan for at ikke Apple skal få kontroll over nok et marked.

Publisert
Sist oppdatert
Men i motsetning til Apple ser det ikke ut til at noen av utfordrerne har konkrete lanseringsdatoer. Og det er som musikk i ørene for Apple...


Apple's nye iPad er i butikkene om få uker (formodentlig), og markedet virker mer enn modent for en renessanse av de sjeldne: Gjenopplivingen av tablet-PC-en. La oss, inntil vi har fått et fornuftig navn på den nye produktkategorien, kalle den for nettbrett.

Disse brettene omtales gjerne som en mellomting mellom touch-telefoner og bærbare datamaskiner, og kontrolleres utelukkende med fingertuppene. De skal kunne brukes til nær sagt alt du i dag bruker en bærbar datamaskin til, inkludert avspilling av multimediainnhold, bildebehandling, kontoroppgaver og nettaktiviteter som surfing og deltakelse i sosiale og interaktive medier.

Les også: Hvem har bruk for iPad?

(Fortsetter under bildet)

<strong>SE HER JA:</strong> iPad er en tavle-pc med flertrykksskjerm som egner seg godt til poddkaster, nettprat, strømming og nettfletting av ulik art. Foto: Apple
SE HER JA: iPad er en tavle-pc med flertrykksskjerm som egner seg godt til poddkaster, nettprat, strømming og nettfletting av ulik art. Foto: Apple Vis mer


Her er Apples mye omtalte iPad. Den forventes i butikkene i april.

Papirløs fremtid - omsider?

Mange spår også at mediebrettene vil føre til at salget av ebøker vil eksplodere, og avis- og mediehus verden over har for alvor begynt å forberede seg på en fremtid uten papirbaserte aviser og magasiner.

HP Slate
HP Slate Vis mer


Sistnevnte ligger nok noen år fram i tid, vil mange mene, fordi det nye formatet foreløpig har for mange begrensninger. Apple iPad har for eksempel en 9,7-tommers skjerm, mens et utslått ukeblad måler omtrent 22 tommer.

Mange er dessuten kritiske til at Apple ikke vil inkludere støtte for Adobe Flash-formatet på iPad, som i skrivende stund er den desidert mest utbredte standarden for "levende" innhold på nettet, som videoer, animasjoner, spill og interaktive tjenester.

HP Slate - den største utfordreren?

Flash-støtte vil imidlertid ikke være noe problem for HP sitt mye omtalte multiberøringsfølsomme mediebrett Slate. Det vil nemlig kjøre Windows 7, og vil i utgangspunktet støtte alt av programmer og løsninger for Windows-plattformen. Også Slate skal ha innebygd 3G-modul, som enkelte iPad-versjoner.

I en video som Adobe har lagt ut på YouTube, demonstreres nettopp Flash på HP Slate:


Det store spørsmålet alle stiller seg er imidlertid når Slate vil være tilgjengelig. Det eneste vi foreløpig har fått høre er utsagn a la "later this year". Prisene skal ifølge ryktene ligge i samme leie som for iPad.

Oppsiktsvekkende fra Microsoft

Microsoft Courier er en annen spennende nyhet som tar bok- og magasinopplevelsen et skritt videre; den er nemlig foldbar.

Disse vil ta rotta på iPad


Microsoft Courage

De to skjermene er også multitrykkfølsomme, og de første konseptvideoene ser unektelig interessante ut:


Men Courier-lanseringen er litt "i det blå" foreløpig, men sjansene er store for at den vil skje i løpet av året, ifølge kilder som sitter nær Microsoft.

Nvidia og Android

Foruten disse to spennende utfordrerne jobber nær sagt alle PC-produsentene med sine alternativer. Mange av disse er basert på Nvidia Tegra 2-plattformen og bruker Googles Android-system i bunn, som for eksempel denne fra MSI:


Dell vil også være med på notene, og Dell Mini 5 ser også interessant ut - til tross for at skjermen bare måler 5 tommer:

Disse vil ta rotta på iPad


I videoen under demonstreres den av Dell-sjefen selv, Michael Dell:


Men i motsetning til Apple ser det ikke ut til at noen av utfordrerne har konkrete lanseringsdatoer. Og det er som musikk i ørene for Apple...

Les også: Her selger de iPad allerede

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer