Trilens tar vare på objektivene

Disse svenskene vil gjøre det lettere å være fotograf

Lei av å bytte ut objektiver i bagen eller bruke flere kameraer?

PLASS TIL TRE: Trilens festes på beltet og kan huse inntil tre objektiver. Foto: Frii design
PLASS TIL TRE: Trilens festes på beltet og kan huse inntil tre objektiver. Foto: Frii design Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om mange av oss har gått over til å bruke mobiltelefonen som vårt primære kamera, er det fortsatt de som sverger til større saker – i form av et systemkamera; med eller uten speil.

Siden systemkameraer har utskiftbar optikk, er det et langt mer fleksibelt verktøy, og både proffe og entusiaster har gjerne flere objektiver i arsenalet til forskjellige situasjoner.

Har du drasset på slikt kamerautstyr før, vet du at dette fort blir noen kilo, og at det kan være tungvint å bytte mellom objektiver.

Noen profesjonelle fotografer løser det heller ved å ha flere kameraer rundt halsen, slik at man bare bytter kamera når man trenger et annet objektiv.

Tre objektiver på hofta

Men svenskene i Frii designs har kommet opp med et nytt konsept og lansert det på folkefinansieringstjenesten Kickstarter.

Trilens lar deg feste inntil tre objektiver på en enhet som du kan klipse på beltet. Dermed er de ekstra objektivene alltid innen rekkevidde, og det ser ganske enkelt ut å bytte, der du bare fester et objektiv på den ledige plassen, roterer Trilens og løsner objektivet du vil bruke.

I BELTET: Slik festes objektivene til Trilens. Når du skal bytte, fester du objektivet som var i bruk, roterer den og tar av objektivet du skal bruke. Foto: Frii design
I BELTET: Slik festes objektivene til Trilens. Når du skal bytte, fester du objektivet som var i bruk, roterer den og tar av objektivet du skal bruke. Foto: Frii design Vis mer

Skaperne hevder at Trilens skal tåle inntil 100 kilo, så her kan selv de største objektivene brukes. Trilens skal bli tilgjengelig både for Canon (EF), Nikon (F) og Sony (E/FE)-fatninger.

En smart ting ved Trilens er at det også følger med magnetiske buer som festes på utsiden av lokket til objektivet. Dermed kan du enkelt feste lokket på Trilens når objektivet er i bruk.

Under ser du promo-videoen fra skaperne:

100 prosent på under ett døgn

Kickstarter-brukerne har vist stor begeistring for Trilens. Skaperne ba om 500.000 svenske kroner for å realisere prosjektet, og det ble samlet inn i løpet av 22 timer.

I skrivende stund har de passert en million kroner, som bør hjelpe dem i å nå målsettingen om å få sendt ut de første produktene i oktober.

For la oss bemerke slik vi alltid gjør: Kickstarter og andre folkefinansieringstjenester er ikke nettbutikker.

Man kjøper ikke et produkt, men bidrar med kapital til utviklingen av produktet; som regel der gulrota er at man blir blant de første som får produktet når det er ferdig, og til en rabattert pris.

Men produktet kan bli forsinket, annerledes enn forespeilet eller i verste fall – ikke noe av i det hele tatt. Anbefalingen er derfor at du ikke bruker penger du ikke har råd til å tape på slike tjenester.

Skulle du allikevel la deg friste, kan du i skrivende stund støtte skaperne med 850 svenske kroner og da få produktet når det er klart. I tillegg kommer frakt til Norge på 225 svenske kroner, som da gir en total på 1.075 svenske kroner, eller da rundt 1.045 kroner med dagens kurs.

I tillegg kommer selvsagt moms og fortollingsgebyr, så total pris for oss nordmenn blir rundt 1.500 kroner, med mindre man bruker poste restante-trikset og henter pakken på et postkontor i Sverige. Da blir pris (inkl frakt) cirka 912 kroner med dagens kurs.

LES OGSÅ:
Denne Google-appen lar deg skanne gamle papirbilder med mobilen
Fototips for nybegynnere: Blender, lukker og ISO

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!