Undertegnede demonstrerer iPad i forbindelse med den amerikanske lanseringen i vår. Foto: Marius Jørgenrud
Undertegnede demonstrerer iPad i forbindelse med den amerikanske lanseringen i vår. Foto: Marius JørgenrudVis mer

Disse selger iPad allerede

Hvis du ikke har tid til å vente til offisiell lansering.

Tidligere i dag ble det klart at både Netcom og Telenor har gjort avtaler med Apple om salg av nettbrettet iPad i Norge. Noen dato for når produktene offisielt blir tilgjengelige i disse kanalene ble ikke sagt noe om, annet enn at det skal skje "innen de nærmeste månedene".

Det er imidlertid mange butikker som selger iPad i Norge allerede. Disse har skaffet enhetene enten direkte fra USA, eller via europeiske land der iPad er offisielt tilgjengelig. Enkelte har spekulert i om at det finnes så mange som 50.000 iPads i Norge, allerede før produktet er offisielt tilgjengelig.

Fra 4.450 kroner

Ifølge prissammenligningstjenesten Prisjakt.no, er det i skrivende stund hele 28 nettbutikker og fysiske butikker som selger 16 GB-utgaven av iPad i Norge. Dette er den rimeligste versjonen, uten 3G, kun WLAN for internettoppkobling. Prisene starter på 4.450 kroner hos den billigste aktøren. Dette er sannsynligvis omtrent det den offisielle prisen blir, sett i lys av prisene i andre land.

Det er imidlertid verdt å merke seg at iPad fortsatt ikke kommer i norsk språkdrakt. Skjermtastaturet har ikke de norske tegnene direkte, men disse får du fram med å holde nede a og o. Versjon 4.2 av iOS for iPad har imidlertid norsk språk og tastatur på plass. Denne versjonen er ventet senere denne måneden, og kommer som gratis oppgradering. En såkalt GM-versjon er imidlertid tilgjengelig og kan lastes ned allerede nå.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Samsung tar opp kampen mot iPad