Mac OS X Lion er bare dager unna, men hvis du har lyst til å oppgradere bør du være obs på at slett ikke alle programmene som fungerte med Snow Leopard fungerer like godt i den nye versjonen av operativsystemet.
Mac OS X Lion er bare dager unna, men hvis du har lyst til å oppgradere bør du være obs på at slett ikke alle programmene som fungerte med Snow Leopard fungerer like godt i den nye versjonen av operativsystemet.Vis mer

Disse programmene virker ikke med ny Mac OS

OS X Lion er like om hjørnet.

Apple forbereder i disse dager lanseringen av Mac OS X Lion, som er den største oppgraderingen av operativsystemet siden Snow Leopard så dagens lys for to år siden.

Den nye versjonen har fått mange nyheter, én av dem er at det ikke lenger blir å få kjøpt på plate. Eneste måten å oppgradere på, blir ved å laste de fire gigabytene ned fra Mac App Store via Internett.

Totalt hevder Apple at Lion introduserer mer enn 250 nye eller endrede funksjoner, og du finner en god oversikt over de viktigste av dem hos Wikipedia.

Les også: Ikke alle kan oppgradere

Omfattende lister

Men endringene medfører også visse kompatibilitetsproblemer med en del eldre programmer og applikasjoner. Dette er forsåvidt ikke spesielt for Mac OS, men dersom du sitter med mange eldre programmer som du fortsatt bruker hyppig, kan det være en god idé å kikke gjennom App Compatibily Table hos RoaringApps før du oppgraderer operativsystemet, skriver NRK Beta.

Her vil du finne hvilke programmer som fungerer helt fint, og hvilke som ikke gjør det. Listene er omfattende, men det er også en god del programmer som er markert med et spørsmålstegn. Det betyr at det mangler rapporter på hvorvidt de fungerer eller ikke, men disse blir stadig færre ettersom listene oppdateres fortløpende.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Du finner listene her.

Mac OS X Lion skal lanseres i juli, og prisen vil ligge i overkant av 200 norske kroner.

Les også: Ny MacOS: Dette krever den