Bare fire PC-er har fått terningkast 6 hos oss i år. De, samt tre som nesten nådde opp, har vi trukket fram i denne oversikten.
Bare fire PC-er har fått terningkast 6 hos oss i år. De, samt tre som nesten nådde opp, har vi trukket fram i denne oversikten.Vis mer

Disse PC-ene anbefales

DinSide Data har testet hele 40 bærbare PC-er i år, her er våre anbefalinger.

Julehøytiden nærmer seg, og hvis du tenker på å gi bort en bærbar PC - eller kanskje du ønsker å gi den i gave til deg selv, må du handle raskt, spesielt om du handler på nett. Det er også mye som tyder på at prisene kan gjøre et hopp på nyåret, så desember 2011 kan være et godt tidspunkt å gå til innkjøp.

Noen ganske få produkter har skilt seg ut positivt i så stor grad at de har blitt belønnet med terningkast 5 og 6, samt "Anbefalt produkt"-stempel. I denne artikkelen har vi trukket fram de mest aktuelle av dem.

Alle bærbar-testene fra 2011

Minibærbare / Netbooks (10"-12")

Disse PC-ene anbefales


De fleste minibærbare er basert på Intel Atom-prosessor, og utstyrt med lite minne og en begrenset versjon av Windows 7 (Starter Edition). Kun ett produkt har fått terningkast 5 og anbefalt produkt, nemlig Asus Eee PC 1215B. Her er et utdrag fra vår konklusjon:

En minibærbar koster ofte mellom 2500 og 3000 kroner. Denne koster litt mer, men byr på mye mer av det meste. Hvis du er på utkikk etter PC i dette segmentet vil disse ekstra hundrelappene gi deg en langt bedre PC-opplevelse.

Beste pris i dag: 3295 kroner.

Små bærbare (13"-14")

Disse PC-ene anbefales


Den PC-en som kanskje overbeviste oss aller mest inneværende år, var Samsungs nye 7-serie. Den har en 14" skjerm, men rammen rundt skjermen er ikke større enn på en 13,3-tommer. Skjermen har dessuten høy oppløsing, og er matt, noe testpanelet satte pris på. Her er et utdrag fra vår test, der maskinen fikk terningkast 6:

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samsung Series 7 er den første PC-en vi har hatt inne denne sesongen der vi stort sett er fornøyd med alle aspekter. De få ankepunktene vi har skissert i oppsummeringen er langt fra nok til å fravriste maskinen en sekser på terningen. Det er bare å gratulere Samsung med en av årets beste PC-er.

Beste pris i dag: 8977 kroner.

Disse PC-ene anbefales


Men også 13,3-tommeren Dell Vostro V131 snuste på sekseren. Her er noe av hva vi hadde å si om den:

Vi vil huske den for sin elegante, robuste og tynne utforming, for ikke å glemme det glimrende tastaturet og den overbevisende batterilevetiden.

Beste pris i dag: 8089 kroner

Disse PC-ene anbefales


Og til slutt må vi ikke glemme den eneste ultrabooken som foreløpig har gjort seg fortjent til Anbefalt-stempel, nemlig siste generasjon Macbook Air fra Apple. Hør bare her:

Siste utgave av Macbook Air er et lekkert skue og oppfører seg svært eksemplarisk og raskt i daglig bruk. Maskinen har også fått såpass med krutt under panseret at den fint kan brukes til noe tyngre aktiviteter, og det går for eksempel helt fint å spille Portal 2. .

Beste pris i dag: 9725 kroner

Mellomstore bærbare (15"-16")

Disse PC-ene anbefales


Det er i dette segmentet vi har testet flest PC-er denne sesongen, og én av dem som overbeviste oss mest var Asus X53SV, og her er et utdrag fra vår konklusjon:

Har du en ramme på 6000 kroner får du mer av alt dersom du velger X53SV. Det er en maskin som skårer høyt på alle testene, inkludert spillytelse.

Beste pris i dag: 5790 kroner

Disse PC-ene anbefales


Men hvis du er ordentlig glad i spill og den slags, bør du også få med deg testen av "norske" Multicom Kunshan P150. Den koster riktig nok mye mer, men hør hva vi sa da vi testet den og gav den terningkast 6:

Kunshan P150 framstår som en solid maskin med høyt utstyrsnivå og ytelse som ligger helt i toppen i denne prisklassen.

Beste pris i dag (oppgradert versjon): 12 260 kroner.

Store bærbare (17" +)

Disse PC-ene anbefales


Hvis du er ute etter en PC som kan erstatte de fleste stasjonære hva angår ytelse, skjermoppløsning og muligheter generelt, bør du få med deg testen av 3D-råskinnet Asus G73SW. PC-en var én av fire som ble kronet med terningkast 6 i år, og vi oppsummerer mye av grunnen her:

Denne PC-en imponerte oss på flere plan. Ikke bare byr den på knallsterk ytelse, den har også god ergonomi og avgir forbausende lite støy uten å bli særlig varm. Skjermen er svært god, med akkurat passe oppløsning, og totalt sett egner maskinen seg like godt som produksjonsverktøy som spillmaskin.

Husk også å få med deg de andre PC-testene våre, her finner du også modeller som har blitt stemplet "Godt kjøp" og "Mye for pengene", som også bør tas med i betraktningen hvis du er i kjøpsmodus.