Den aller mest populære harddisken med 3 TB kapasitet er Seagate Barracuda. Denne har en pris pr GB på 29 øre. Aller billigst er imidlertid en 3 TB-disk fra Hitachi. Foto: Seagate
Den aller mest populære harddisken med 3 TB kapasitet er Seagate Barracuda. Denne har en pris pr GB på 29 øre. Aller billigst er imidlertid en 3 TB-disk fra Hitachi. Foto: SeagateVis mer

Disse harddiskene gir mest plass for pengene

3 TB-disker er den nye vinneren.

Hvis du var i tvil: Harddisker er nå minst like billige som før de ødeleggende flommene i Asia høsten 2011. Det tok ca ett år før prisene var på samme nivå som før krisen, da flere av blant annet Western Digitals produksjonsanlegg i Thailand stod under vann.

Les om saken hos Digi.no

3.000 GB gir mest for pengene

Spesielt harddisker med høy kapasitet er nå i mange tilfeller billigere enn før krisen inntraff, og i skrivende stund er det harddisker med 3 TB kapasitet som gir aller mest for pengene, ifølge Prisjakt.no. Tre av disse har en pris pr GB på under 30 øre. Dette er 3,5" disker som er beregnet på stasjonære PC-er.

Aller mest for pengene gir Toshiba DT Series med 32 MB hurtigbuffer, som i skrivende stund koster fra 830 kroner for utgaven med 3.000 GB kapasitet. Det gir en pris pr GB på 28 øre. Dernest følger Seagate Barracuda og en annen Toshiba DT Series med 64 MB hurtigbuffer, begge med en pris pr GB på 29 øre. Av disse tre er Barracuda desidert mest populær.

Bærbare: 1 TB

Når det gjelder bærbare PC-er er det harddisker med 1 TB kapasitet som i skrivende stund gir deg mest for pengene. Aller mest plass for pengene får du hvis du velger Hitachi Travelstar 5K1000, denne har en pris pr GB på 49 øre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Seagate slutter med 7.200 rpm-disker for bærbare

Eksterne: 3 TB

Blant de ekstern harddiskene er det også 3 TB som gir mest lagringsplass for pengene. Her troner Seagate Expansion Desktop Drive V2 på topp, med en pris på fra 860 kroner, eller 29 øre pr GB. Denne kommuniserer via USB 3.0-porten, og har dermed en lese- og skriveytelse som i mange tilfeller kan sammenlignes med interne harddisker.

Du finner lenker til butikkene som til enhver tid selger disse diskene billigst ved å følge linkene under (kilde: Prisjakt.no)

3,5" disker (stasjonær PC)


2,5" disker (bærbar PC)


Eksterne harddisker (USB 3.0)


Endrer seg raskt

Vi gjør oppmerksom på at vi sjekket prisene 27. mai 2013, og at prisene ofte endrer seg raskt. Boksene over vil uansett oppdateres automatisk, slik at du alltid vil se beste pris på disse.

Flere ferske saker om harddisker