DisplayFusion

Har du to eller flere skjermer kan DisplayFusion hjelpe deg med et par triks.

Publisert
Sist oppdatert


Flere og flere ser fordelen med å jobbe med et stort Skrivebord, men skjermer med høy oppløsning som 1920 x 1200 piksler eller mer koster fremdeles mye penger - spesielt dersom du er opptatt av kvalitet.

I stedet for en stor skjerm har derfor mange gått til anskaffelse av en ekstra skjerm til sin gamle. 19- og 20-tommers LCD-skjermer er nå både billige og gode, og tenker vi på antall tilgjengelige piksler vil for eksempel to skjermer med 1280 x 1024 piksler gi større areal enn en skjerm med en oppløsning på 1920 x 1200.

Våre tester av LCD-skjermer finner du forresten her.

Nyere versjoner av Windows har støtte for å ha en rekke skjermer gående samtidig, men har også en del mangler akkurat når det gjelder dette. For eksempel vil oppgavelinjen kun være på hovedskjermen, noe som ikke akkurat er optimalt når du setter to skjermer ved siden av hverandre.

Derfor er det (nesten alltid) noen individer som bestemmer seg for å rette opp i manglene. Når det gjelder overnevnte problem har vi skrevet om dette i en egen artikkel, men i dag skal vi se på et mer kosmetisk problem.

DisplayFusion

Det er slett ikke alltid like store skjermer som benyttes i et toskjermsoppsett. Her på jobb har for eksempel undertegnede en vanlig 19-tommer (1280 x 1024) som etter mye mas og hint om økt produktivitet ble supplert med en 20-tommers bredskjerm med 1680 x 1050 punkter.

Jeg har altså to skjermer med forskjellig oppløsning, noe som egentlig fungerer greit, men saken er at jeg også liker fine skrivebordsbakgrunner. Og her er ikke Windows spesielt flink. Bakgrunnen blir nemlig kun speilet til skjerm nummer to, og der vil dessuten forskjellen i oppløsning gjøre at størrelsen blir feil. Altså blir det seende slik ut:

DisplayFusionSkrivebordet er her speilet på to skjermer. Til venstre fyller det ut hovedskjermen, men til høyre får vi en blå stripe til høyre, venstre og over.

Heldigvis er dette noe som kan fikses med et lite gratisprogram. DisplayFusion har flere funksjoner, blant annet kan sette hurtigtaster på tastaturet for å flytte vinduer mellom skjermene og så videre. Men det som virkelig gjør det verd pengene nedlastingen er at den fikser bakgrunnsproblematikken.

For det første kan du kjøre forskjellig bilde - med forskjellig oppløsning - på hver av skjermene:

DisplayFusion


En annen mulighet er å kjøre ett stort bilde over alle skjermene:

DisplayFusion


For deg som ofte liker å bytte bakgrunn er det en annen funksjon som kanskje vil være mer interessant; den har nemlig en integrert søkefunksjon på Flickr (og her er det mye rart) slik at du lett kan finne et bilde som passer. Eneste vi savner her er mulighet til å sette minimumsstørrelse på bildene DisplayFusion finner, men det er noe vi kan håpe på i fremtidige versjoner.

DisplayFusion


DisplayFusion er tilgjengelig for Windows 2000, 2003, XP og Vista, støtter flere enn "bare" to skjermer, og trenger altså ikke koste deg et rødt øre. Programmet laster du ned herfra.

NB! Du må ha Microsoft .NET Framework v2.0 installert på din PC for å ta i bruk programmet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer