Diskret jobbsurf

Får du ikke lov til å surfe på jobben? Med Ghostzilla kan du skjule nettleseren inne i andre vinduer.

Vi kjenner alle til det. Lunsjen er akkurat fortært, og før du går i gang med del to av arbeidsdagen skulle du så veldig gjerne ha sjekket nyhetene på VG, dagens DinSide-artikler, privatmailen og om det har kommet noen nye interessante biler på finn.no i dag. Problemet er derimot at du sitter i åpent kontorlandskap, og at sjefen nok vil komme inn døra i løpet av et par minutter.

Ta-da - ønsk Ghostzilla velkommen; en nettleser basert på Mozillakoden som gjør surfingen din ytterst diskret.

Kjapp installasjon

Nettleseren finnes i to versjoner - en som krever (enkel) installering og en som ikke gjør det. Faktisk holder det for sistnevnte versjon å kjøre programfila, enten den ligger på harddisken, på en CD-ROM eller på en USB-nøkkel. Deretter kjører programmet i bakgrunnen. Det bruker temp-katalogen for midlertidig lagring, og når du avslutter programmet sletter det sporene etter seg.

Men viktigst av alt - surfingen kan gjøres nesten usynlig og i hvilket som helst vindu. Om du leser mail i Outlook eller leter etter filer på nettverksdisken - en musvegelse der du beveger pila helt til venstre, helt til høyre og helt til venstre igjen gjør at nettleseren vises. Borte er alle farger og alle bilder - alt er skrevet i grått, og i stedet for bilder er det heller stiplede omriss som viser bildet dersom du holder muspekeren over. Du kan faktisk sette den opp til å bruke ulike grader av kamuflering; seks i tallet - alt fra fullverdig i farger som en hvilken som helst annen nettleser til den omtalt over.

Og når du hører skrittene til sjefen? Da beveger du muspekeren bort fra vinduet, og i løpet av brøkdelen av et sekund er den grå nettleseren din erstattet med mailen du var i ferd med å skrive til ham. Skulle han bare gå i sokkelesten i dag, er det lite sannsynlig at han legger merke til surfingen din uansett.

Hah, sjefen skulle bare visst at jeg surfet på DinSide i arbeidstiden (ehh). Alt inni den røde firkanten er Ghostzilla. Beveger du muspekeren over et bilde, vises det, og hvis du beveger den utenfor ruta er eposten din på plass igjen.
Hah, sjefen skulle bare visst at jeg surfet på DinSide i arbeidstiden (ehh). Alt inni den røde firkanten er Ghostzilla. Beveger du muspekeren over et bilde, vises det, og hvis du beveger den utenfor ruta er eposten din på plass igjen.
Vis merNettleseren er faktisk ganske kurant også - blant annet har den støtte for tabbed browsing, der du kan ha flere websider åpne samtidig bak hver sin flipp. Det finnes også hurtigtaster slik at du for eksempel kan skrive en søkestreng rett i adressefeltet og trykke på oppoverpila for å søke rett i Google. Selvsagt har den støtte for favoritter, og alt som lagres i din brukerprofil kan krypteres.

Sitter du og kikker deg over skulderen når du leser dette? Da tar du turen hit for å laste ned Ghostzilla.