Diskplass og filer forsvant

Windows og filene mine forsvant etter gjenoppretting. Og diskplassen ble mindre.

Jeg har et problem... Jeg fikk for en stund siden et litt problem med pcen og jeg tok bare å systemgjennopprettet. Men på denne pcen følger xp med i harddisken og hele xp ble instalert på nytt igjen. Normalt har jeg 180gb harddisk, men nå er halvparten borte og jeg har ingen instalerte programmer eller har nesten ingen filer..

Hvor er plassen blitt av?

Datadoktoren svarer

Det høres ut som om du har fått installert en ny og fersk instans av Windows ja. I slike tilfeller pleier ”gamle” Windows å legge seg i en ny mappe på c:-disken din, gjerne kalt "Windows_old" eller noe lignende.

Nå vet jeg ikke hvor du vanligvis har filene dine, men hvis du har mye i ”mine dokumenter” og på skrivebordet så er også dette plasseringer som ”forsvinner” inn i den nevnte mappen. Sjansene er store for at du finner igjen alle filene dine der.

Du kan prøve å søke etter kjente filer dersom du har problemer med å navigere deg frem. I tillegg kan du for eksempel prøve SpaceMonger, et program som gir deg en grafisk fremstilling av diskplassen din og hvor filene ligger.

Lykke til!

Hilsen
Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar