Diskkabinett med fingeravtrykksleser

Vil du sikre deg mot at andre leser dataene dine finnes det mange løsninger. Vi har sett på et USB-kabinett med leser for fingeravtrykk.

Det kan være mange grunner til at man vil sikre seg mot uautorisert adgang til data, og minst like mange praktiske løsninger som skal sørge for dette. Noe kan gjøres i operativsystemet, men det er ikke alltid tilstrekkelig. Krever man ekstra sikkerhet må man ty til maskinvare.


Mer enn passord


Kabinettet vi har hatt på testbenken har plass til en 3,5 tommers parallell ATA-disk, og kobles til PCen med USB 2.0. Strømforsyningen er ekstern. Men det spesielle er at det har en fingeravtrykksleser skjult under dekselet i front. For å beskytte tilgang til disken registrerer du fingeravtrykket fra en av fingrene dine, deretter er det bare avlesing av fingeren som åpner for tilgang. Du kan også legge inn ett passord i tilfelle avlesingen skulle svikte, hvis du for eksempel skulle skjære deg i fingeren...

I praksis

Å installere disken i kabinettet er lett, det er bare å løfte av lokket, sette inn disken, koble til ledningene og skru det hele sammen.

Plassert under disken er det en stor kjølevifte, en langt bedre løsning enn de hissige små viftene man vanligvis ser i harddiskkabinetter. Luftstrømmen rettes direkte mot disken samtidig som støynivået blir langt lavere og mindre sjenerende med en stor vifte som ved en gitt løuftmengde pr minutt roterer med vesentlig lavere hastighet enn en liten vifte.Det er også mulig å koble ut viften hvis disken ikke utvikler særlig varme (som Samsung-disken vi brukte i testen), men dette er ikke uproblematisk. Det er en egen kontakt til viften, men den sitter på undersiden av kontrollerkortet, og er ikke lett å komme til. Kontrollerkortet må demonteres og flatkabelen til avleseren i front må løsnes. Og den er ikke lett å få satt på igjen...

Ingen installasjon

Det er ingen installasjon av programvare, men du må likevel gjennom en prosedyre for å kunne bruke disken .

Ved tilkobling dukker det opp en ”flyttbar disk” som inneholder et lite program. Første gangen dette startes legger du inn sereienummeret som følger med i pakken. Etter dette dukker registreringssiden opp, hvor du først velger finger i programvinduet, og så presser din egen mot føleren inntil avtrykket er registrert. Dette må gjerne gjøres flere ganger før avtrykket er registrert. Vi måtte også trykke ganske hardt for å få en vellykket registrering.
Etter dette starter disken opp og du kan partisjonere og formatere ved hjelp av Windows’ verktøy for dette.

Når dette er vel overstått og du skal bruke disken, må du etter oppstart av PCen innom den ”flyttbare disken” og starte styreprogrammet for avtrykksleseren, så er det bare å trykke fingeren mot leseren, og disken starter og blir tilgjengelig.

Er det sikkert nok?

I følge produsenten brukes det Triple-DES 64bit kryptering som er sertifisert hos NIST. Det er heller ikke noen løsning å rett og slett ta med seg hele kabinettet og ta ut selve disken.
Når du da setter den inn i en PC fremstår den som uten partisjoner og ellers helt tom...

Klikk for full størrelse Vis mer


Hva med ytelsen?

HD Tach viste en gjennomsnittlig leseytelse på 25,5 MB/sekund.
Vårt eget testprogram viste en tilsvarende leseytelse på de første 10 GB, og en skriveytelse på i overkant av 20 MB/sekund.

Dette er vesentlig lavere enn hva selve disken presterer, som ligger i overkant av 50 MB/sekund på lesing og skriving på begynnelsen, og faller ned mot 30 MB/sekund innerst på disken.


Men sammenlignet med andre USB-kabinetter er det helt kurant.

Konklusjon

BIOhdd er en smart og elegant løsning, som gir svært god beskyttelse av dataene.

Ønsker du mer informasjon og pris kontakter du www.buysec.no