Diskettstasjon og to minnekortlesere i samme enhet

Overføring av bilder fra digitalkameraet tar ofte lang tid og stjeler levetid fra batteriene i kameraet. Da kan løsningen fra japanske Y-E Data være et lurt alternativ. Tri-Media Reader er en USB-enhet som både leser og skriver til SmartMedia og CompactFlash minnekort, i tillegg til vanlige disketter!

YE-data sin Tri-Media Reader er en liten, hendig sak som kobles til en ledig USB-port i PCen. Den får all den strømmen den trenger fra USB-porten, og kan derfor fint brukes på den bærbare PCen din når du ikke har tilgang til strømnettet.

Tre forskjellige lesere i ett

 Foto: BEL
Foto: BEL Vis mer

Den har tre åpninger i fronten; en for disketter, en for SmartMedia og en for CompactFlash minnekort. Egentlig er det altså snakk om tre forskjellige lesere, og hver leser får sin egen stasjonsbokstav i Windows Utforsker. Når du putter i et minnekort, kan du lese og skrive til det som om det var en liten harddisk.

Du kan i praksis benytte dine SmartMedia- og CompactFlash-minnekort til lagring av alle typer filer. For eksempel kan du overføre MP3-filer ved hjelp av Windows utforsker, for senere avspilling i en MP3-walkman. Praktisk, raskt og batterisparende. Vi brukte 5 sekunder på å overføre en fil på 2 MB fra et CompactFlash minnekort til harddisken, og 7 sekunder den andre veien.

Vi har også tidligere sett på en lignende leser som er litt billigere, og som har PC-kort.spor (PCMCIA) i stedet for diskettstasjon. Sjekk denne artikkelen for mer info om ActionTec minnekortleser.

Enkel installasjon

Installasjonen av leseren går greit, bare du husker å gjøre ting i riktig rekkefølge. I dette tilfellet var vi nødt til å installere driverne før vi koblet den til en ledig USB-port. Deretter gikk det greit; Windows fant en rekke nye enheter, og etter et knapt minutt hadde vi fått tre nye stasjoner, F, G og H. Stasjonene forsvant umiddelbart etter at vi hadde koblet leseren fra USB-porten, og kom tilbake da vi plugget den inn igjen. Uten omstart av Windows.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det som ikke er fullt så bra, er at du får konflikter med for eksempel nettverksstasjoner dersom stasjonsbokstavene F, G og H allerede er opptatt. Det er ingen enkel operasjon som kan forandre dette; vi måtte gå inn i enhetsbehandlingen på kontrollpanelet i Windows, søke etter leserne, for så å overstyre valget av stasjonsbokstaver.

Verdt pengene?

USB Tri-Media Reader fungerer i Windows 98 og 2000, i tillegg til MAC. Den importeres av Storewell AS på Kongsvinger, og kan kjøpes direkte derfra. Prisen er i overkant av 2000 kroner inkludert mva.

Dette er et produkt som passer aller best for Mac-brukere som også trenger en diskettstasjon. Er du på jakt etter den smarteste minnekortleseren for PC, er nok ActionTec litt bedre (og billigere).