DirectX 8 er klar!

En ny versjon av multimediegrensesnittet til Microsoft kan nå lastes ned, og den inneholder mange forbedringer. Les vår oversikt!

DirectX er en såkalt API – et programmeringsgrensesnitt som gjør det enklere for blant annet spillutviklere å programmere avanserte 3D-instruksjoner, lydeffekter, stemmekommunikasjon og andre funksjoner. DirectX har etter hvert blitt en standard for spill- og multimediautviklere, og er derfor en essensiell del av enhver PC.
Microsoft har offentliggjort en oversikt over nyhetene i siste versjon av DirectX:

 • DirectDraw- og Direct3D er blitt optimalisert for bedre ytelse og enklere programmering

 • Det er blitt enklere å utvikle avanserte 3D-miljøer og objekter

 • Flere nye grafikkteknologier som bidrar til økt visuell realisme

 • Direkte stemmekommunikasjon gjennom DirectPlay

 • Økt ytelse i flerspillerspill

 • Det er enklere å utvikle lydeffekter gjennom DirectSound og DirectMusic

 • Forbedret spillkontrollfunksjonalitet, samt mange andre mindre forbedringer
 • Det viktigste med den nye versjonen av DirectX er selvsagt de nyhetene innenfor lyd og bilde. I det utviklerne begynner å utnytte de nye funksjonene, kan vi vente oss mer komplisert geometri, fotorealistiske teksturer og mer detaljerte objekter.

  Litt tålmodighet må til

  Det er nok en stund til vi får se spill som utnytter disse mulighetene fullt ut – ikke minst må grafikkortprodusentene levere produkter som støtter dem. ATI har allerede implementert delvis støtte for mange av DirectX 8-funksjoner i sin Radeon-brikke. NVIDIA kommer med en ny prosessor, foreløpig kjent som NV20/GeForce 3, til våren, og denne vil være DirectX 8-kompatibel. NVIDIAs nye drivere med støtte for DirectX 8 sirkulerer allerede på nettet, den nyeste versjonen har nummer 7,17. Disse er imidlertid ikke offisielle. 3dfx har allerede kommet med DX8-kompatible drivere for sine Voodoo 4/5-kort. Disse kan lastes ned her.
  Den nyeste versjonen av DirectX kan lastes ned fra denne adressen. Neste uke kommer vi med en grundig gjennomgang av ytelsen med forskjellige driverversjoner.

  Artikkelen fortsetter under annonsen