Dion DCP-100

De fleste MP3-baserte CD-spillere har middels lyd og ofte litt billig konstruksjon. Er denne modellen noe bedre?

Publisert
Dion DCP-100

Det kommer stadig flere CD-baserte MP3-spillere på markedet, og det er egentlig ikke så rart tatt i betraktning at du får stor lagringskapasitet til en lav pris. En CD med MP3-filer i stedet for ren audio kan romme godt over hundre låter, noe som blir svært praktisk hvis du skal på en lang tur.

Vi har tidligere kikket på flere lignende produkter fra andre selskaper, og nå er det altså Dions tur.

Stilig finish

Som alle andre CD-baserte MP3-spillere ligner den ved første øyekast en vanlig CD-spiller. Forskjellen er at den i tillegg til å spille vanlige CDer også klarer å lese MP3- og WMA-filer, samt CD-formater som CD-R, CD-RW, Enhanced CD, multisession og flere.

Spilleren er sort, med sølvfargede knapper og et relativt stort display. Vekten er på 323 gram, med batterier og CD i.

To oppladbare batterier følger med, og avspillingen kan styres med en fjernkontroll.
Du får også med en liten bæreveske.

I hverdagen

Selve brukervennligheten er det ingenting å utsette på, det er helt uproblematisk å utføre de fleste funksjonene. Den store fordelen er imidlertid det svært så informative displayet. Der får du se hvor langt i låten du har kommet, hvor mange låter som er igjen på CDen, hva slags fil det er snakk om, navnet på neste låt i rekken og mye mer. Videre kan du stille inn på mye forskjellig i menyene: sortere rekkefølgen på låtene, velge fra forskjellige EQ-innstillinger, øke bassnivået, endre innstillinger for bakgrunnslys og lignende.

Dion DCP-100

Den medfølgende fjernkontrollen lar deg utføre de mest grunnleggende funksjonene som å spole og hoppe over låter, men dessverre er det ikke noe display på fjernkontrollen - noe som hadde vært nyttig tatt i betraktning hvor mange MP3-filer det er plass til på en CD. Et display på fjernkontrollen hadde gjort det mye enklere å orientere seg.

Når det gjelder praktisk bruk har vi ikke mye å utsette på spilleren. Den bruker ganske lang tid på å starte opp, men det er noe som er ganske vanlig på MP3-baserte spillere.

Lydkvaliteten med de medfølgende øreproppene er grei, bedre enn på mange lignende produkter (vi kunne faktisk høre bassen), men ikke den beste. Vi prøvde spilleren med noen skikkelige hodetelefoner, og da ble lyden topp.

Spilleren hakker heller ikke så mye. Vi klarte å frembringe noe hakking ved hjelp av uvanlig kraftig risting, men ved vanlig bruk vil du nok ikke oppleve noen problemer. Spilleren hakker heller ikke når den går fra spor til spor, noe Napa-spillere har problemer med.

Totalt sett er Dion-spilleren en grei sak, som gjør jobben sin. Hvis du har lyst å ha med mye musikk på tur og ikke synes det er plagsomt med en såpass stor spiller, er det et svært godt valg. Den koster 1199 kroner (inkludert moms), og det er en god pris for en såpass funksjonell spiller. Er du ute etter en CD-spiller som leser MP3, bør du absolutt vurdere denne.

Du kan finne mer informasjon om produktet hos Xenses.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer