Vi har samlet 10 av våre favoritt-apps til iPhone, iPad og Android.
Vi har samlet 10 av våre favoritt-apps til iPhone, iPad og Android.Vis mer

DinSides app-anbefalinger desember 2011

10 apps du bør kikke nærmere på, for nettbrett og mobil.

I forbindelse med at DinSides dataredaktør Bjørn Eirik Loftås gjester God Morgen Norge torsdag 1. desember, presenterer vi her en oversikt over noen spesielt populære apps om dagen, flere av dem demonstreres direkte fra studio ca kl 0710.

Listen er utarbeidet på bakgrunn av innspill fra dataredaksjonens medlemmer, samt noe fra topplistene i App Store og Android Market.

God fornøyelse!

Bipper bSafe - sikkerhet når du trenger hjelp (iOS og Android)

DinSides app-anbefalinger desember 2011


Denne appen har toppet gratislista i App Store, og har tre funksjoner:

SOS-knapp, sender en SMS med din posisjon til vennene du har definert på forhånd og ringer samtidig én av dem.

Fake anrop, en knapp som gjør at telefonen din begynner å ringe slik at du kan late som om noen ringer deg og føre en fiktiv samtale (kan være preventivt hvis du føler deg truet).

Din posisjon – viser et kart med din posisjon, samt nok en SOS-knapp.

bSafe finnes også for Android, også her gratis. I nær fremtid kommer imidlertid en premium-utgave med et par ekstra funksjoner: timer mode, som varsler andre hvis du ikke har kommet frem til et gitt sted innen en gitt tid og alert mode, som deler posisjonen din "live".

Du finner den i App Store og Android Market, og den er gratis.

Artikkelen fortsetter under annonsen

DinSides app-anbefalinger desember 2011

GarageBand: Lag musikk (iOS)

Går du med en liten komponist i magen? Da bør du prøve GarageBand for iPad og iPhone. Her kan du spille på virtuelle gitarer, trommer, keyboard, du kan synge og sample, og du kan sette alt sammen og få det til å låte riktig så bra. Du behøver ikke en gang å være mer enn middels musikalsk for å få gode resultater, takket være all automatikken du kan ty til hvis rytmesansen din ikke er helt på plass.

Du kan lese en fyldigere omtale av GarageBand for iPad her. Appen koster 35 kroner, og lastes ned fra App Store.

DinSides app-anbefalinger desember 2011

Prisjakt: Finner laveste pris på produkter (iOS og Android)

Du står i butikken og vurderer en ny teknisk duppeditt, men er usikker på prisen. Hva gjør du? Jo, taster inn produktnavnet i Prisjakt-appen, og søker. Og vips, så listes ut hvilke steder som selger den, sorter etter laveste pris.

Appen har dessuten innelest strekkodeleser, slik at du kan ta bilde av strekkoden på produktet, og så gjøres oppslag automatisk basert på denne.

Prisjakt har også innebygd støtte for gi karakterer til butikkene, fra 1 til 10 stjerner. Dette vises i utlistingene, slik at du lett kan se hvilke butikker du skal styre unna...

Gratis i App Store og Android Market.

DinSides app-anbefalinger desember 2011

Nike+ GPS: Appen for deg som trimmer (iOS)

Bruker den innebygde GPS-en i iPhone til å måle hastighet, avstander, og naturligvis plotte inn løpeturene dine i kart. Du får full oversikt over hvor mange kalorier du har forbrent, du kan få varsel for hver kilometer, og du kan til og med få heiarop når du trenger det som mest.

Treningstider, hastigheter, gjennomsnittstider og annen statistikk kan du selvfølgelig dele med andre via Facebook, Twitter og andre sosiale arenaer.

Kan lastes ned fra App Store, og koster

DinSides app-anbefalinger desember 2011

WordFeud: Scrabble-klone (iOS og Android)

Det klassiske ordspillet er avhengighetsskapende for folk i alle aldre. Her kan du spille mot andre on-line, enten det er venner eller tilfeldige brukere. WordFeud er blitt så populært nå at du aldri behøver å vente lenge på at en likesinnet setter seg ned og spiller mot deg.

App-en er norskutviklet, og spesielt svenskene har kastet seg over det, med mer enn 700.000 nedlastinger på kort tid.

Spillet fås både til Android og iOS, og er gratis.

DinSides app-anbefalinger desember 2011

Zite: Lag et magasin av temaer du er interessert i (iPad)

Zite er en av våre favoritter, og ble nylig kjøpt opp av CNN. Dette er en app som samler inn artikler du interesserer deg for – du angir først interessefelter (alt fra Android og filosofi til kjendissladder og kjæledyr), hvorpå Zite genererer et skreddersydd magasin basert på interesser.

Etter hvert som du bruker appen blir Zite enda smartere og ser hva du leser, hva du liker (du kan gi tomler opp og ned) og eventuelt nye stikkord du er interesserte i. Artikler kan også deles/bokmerkes gjennom flere tjenester, blant annet Facebook, Twitter, Delicious, Instapaper, Evernote etc. Les mer her

Gratis, lastes ned fra App Store.

DinSides app-anbefalinger desember 2011

Facebook-appen: Obligatorisk for de fleste (iOS og Android)

Facebook trenger vel ikke noen dypere introduksjon, vi har inntrykk av at nesten hele den voksne befolkningen er aktive i verdens desidert største sosiale nettverk. Nylig kom egen iPad-versjon, og dermed får du Facebook uansett om du bruker brett eller mobil.

Gratis i App Store og Android Market

DinSides app-anbefalinger desember 2011

Minecraft: Lag din egen verden (iOS og Android)

Ved hjelp av hakker, spade, murstein og tømmer kan du bygge nær sagt hva du vil i denne virtuelle verden. Men pass deg for monsterne som kommer om natta, sørg i det minste for at du har bygd deg et hus som du kan gjemme deg i før nattens mørke faller på.

Det unike spillet tok først PC-verdenen med storm, nå er turen kommet til iPad, hvor det raskt ble en av de aller mest nedlastede app-ene.

Du finner Lite-versjonen gratis i App Store, finnes også for Android

DinSides app-anbefalinger desember 2011

Skype: Gratis telefoni, tekstmeldinger og videokonferanse (iOS og Android)

Skype har i flere år vært en av de mest populære IP-telefoni-løsningene, og enten du har PC, Mac, iPhone, Android-telefon eller iPad, kan du kommunisere gratis med andre skypere så lenge du benytter trådløst nettverk.

Du finner den gratis i App Store og Android Market.

DinSides app-anbefalinger desember 2011

Photogene : Bilderedigering (iOS og Android)

Nå er det ikke lenger utenkelig å gjøre temmelig omfattende bilderedigering bare ved å bruke pekefingeren. Photogene er ett av de mest avanserte - og likevel brukervennlige, bilderedigerings-app-ene for Android og iOS-enheter.

Her kan du rette på farger, lys, hvitbalanse, fjerne støv og andre skader i bildet, og du kan også dele bildene i en rekke fora i etterkant.

Du kan lese en grundigere gjennomgang av funksjonaliteten i denne artikkelen.

Har du noen favoritter du vil anbefale til andre? Bruk debatten under

Samleside: Apps