DinSide tester LCD-skjermer

LCD-skjermer har i de aller fleste tilfeller overtatt for bilderørs-skjermene. DinSide gjør derfor en omfattende test av LCD-skjermer som kommr på markedet, i forskjellige størrelser og prisklasser. Som alle våre tester vil de bli oppdatert fortløpende.

Publisert
Sist oppdatert
DinSide tester LCD-skjermer

Denne testen omfatter flatskjermer i alle størrelse. Priser, finesser og egenskaper varierer stort, men det er også svært mange likheter, viser det seg.

Hvilket bredformat?

Mange kontorskjermer er fremdeles i 5:4 format. Oppløsningen på 17, 18 og 19-tommers skjermer er på 1280 x 1024 punkter, mens oppløsningen på 20 og 21-tommers skjermer er 1600 x 1200 punkter og i formatet 4:3.

Bredskjermer i 16:10-format er svært utbredt og det finnes nå 19-tommere med 1440x900 punkter, 20-tommere får du i 1650 x 1080 punkter, mens 23 og 24-tommerne er på 1920 x 1200. Større skjermer er også på vei.

Bredskjermer i 16:9-format er det siste nye, her er oppløsningen gjerne 1366x768 på bærbare og 1920x1080 på skjermer til skrivebordet. Begge oppløsningene kommer fra TV-verdenen, fra henholdsvis HD-ready og FullHD apparater.

Generelt om LCD-skjermer

De forskjellige modellene har til dels svært forskjellige egenskaper, og ikke alle egner seg til alle slags brukområder.

Prisene gjenspeiler både finesser og egenskaper, og ikke minst den grunnleggende tekniske løsningen som selve LCD-panelet bruker. Den siste og mest avanserte teknikken byr på de beste bruksegenskapene, men til en svært høy pris. Dette er typisk for produkter og teknikker i introduksjonsfasen, vi vil etter hvert se at prisene faller også på de mest moderne produktene.

Prisnivået er synkende, sett i et lengre tidsperspektiv. Likevel er det til dels kraftige svingninger i markedet for LCD-paneler, som produsentene av sluttproduktet må ta hensyn til ved prisingen. Forskjellige markedsmekanismer, som storinnkjøp og kampanjer jevner ut dette, sett fra sluttbrukerens øyne. Likevel er det alltid lurt å sjekke prisene på relativt like produkter fra forskjellige leverandører, og ikke minst se hva nettbutikkene har å tilby. Også store kjøpesentre og kjeder kan ha svært gode tilbud i perioder.

LCD-skjermer


I denne artikkelen kan du lese generelt om flatskjermer, og hva som er viktig når du skal sjekke ut skjermer og velge modellen som passer best

Hvordan vi tester LCD-skjermer


I denne artikkelen kan du lese om hvordan vi tester skjermene, hvordan vi finner forskjellene og hva vi mener er det viktigste egenskapene.

Sammenligne skjermene

For å hjelpe til med å finne en skjerm som tilfredsstiller dine behov innenfor en gitt prisramme, har vi nå lagt inn alle skjermene vi har testet i vårt Sammenligningsverktøy.

Du kan velge prisgruppe, og få listet ut skjermene etter pris. Alternativt kan du fjerne merket i denne sjekkboksen, og skjermene blir sortert etter størrelse.

Velg så hvilke egenskaper du vil se i sammenligningen ved å sette eller fjerne merker for hver egenskap eller kategori av egenskaper.

Så kan du velge opptil 4 skjermer i listen, og sammenligne de egenskapene du er mest interessert i.

Gå direkte til sammenligningen av LCD-skjermene

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer