Fra nå av trenger vi mobiltelefonnummeret ditt hvis du vil kommentere artiklene på DinSide. Foto: Colourbox.com
Fra nå av trenger vi mobiltelefonnummeret ditt hvis du vil kommentere artiklene på DinSide. Foto: Colourbox.comVis mer

DinSide innfører mobil pålogging

Mindre tøys. Mer kvalitet.

(Nesten) helt siden tidenes morgen har det vært mulig å kommentere artikler på DinSide.

Inntil nylig kunne hvem som helst, fullstendig anonymt, legge inn sin mening under en artikkel. Vi har hatt stor takhøyde i forhold til hva vi har sluppet til, men basert på tilbakemeldinger fra stadig flere lesere om en uheldig trend i leserkommentarene, har vi nå vært nødt til å gjøre noen grep med debattløsningen vår.

Bruken av «varsle»-knappen har økt, og stadig flere sender oss e-post om at de styrer unna debatten under artiklene på grunn av innholdet. Vi ønsker at også debatten under artiklene skal være en trivelig plass å være - selvsagt skal det være rom for diskusjon og kritikk, men anonym skittkasting om andre debattanter, journalister eller tredjeparter er en uting vi gjerne vil være foruten.

Å moderere denne typen innlegg krever også forholdsvis mye tid for oss som jobber i DinSide; tid vi heller kunne ha brukt til å skrive flere artikler eller utvikle nettstedet videre.

Hvorfor mobil?

I noen tilfeller har vi vært nødt til å sperre IP-adresser, men dette kan lett omgås og rammer også uskyldige; for eksempel dersom vi sperrer IP-adressen til en PC på et bibliotek e.l. Å kreve e-postregistrering er også noe som lett omgås - en ny epostadresse oppretter man på sekunder, så å sperre en e-postadresse er også lite virkningsfullt mot de som virkelig er ute etter å ødelegge.

De fleste har dog begrenset med mobiltelefonnumre, og det er heller ikke gjort på sekunder å skaffe et nytt. Det er nettopp derfor vi vil ha mobiltelefonnummeret ditt. Dersom noen opptrer i strid med debattreglene, gir det oss en langt større mulighet til å sperre vedkommende fra å delta i debatten under artiklene. Vi bruker ikke mobiltelefonnummeret til noe annet - ikke har vi tenkt til å sende deg SMS-reklame; ei heller ringe deg fordi du har kritisert en artikkel.

Vi trenger rett og slett et bedre verktøy til å luke ut de få som ødelegger for alle andre.

Så enkelt er det.

PS! Vi har fått noen forespørsler om hvorvidt innføringen av mobilregistrering er relatert til rettssaken om kildevern DinSide er i om dagen. Dette vil vi på det sterkeste avkrefte. Vi kjemper fortsatt for å kunne verne om våre debattanter når de kommer med innlegg som avdekker alvorlige samfunnsforhold, og har tatt saken til Høyesterett.