DinSide Data på TV2

Onsdag morgen får du aktuelle teknologinyher fra DinSide Data - på direkten i God Morgen Norge.

(Foto: TV2)
(Foto: TV2) Vis mer


DinSide Datas redaktør Bjørn Eirik Loftås har i flere år vært fast gjest i God Morgen Norge på TV2. I mer enn 100 sendinger har han vist spennende produkter og snakket om teknologiske trender, på en lettfattelig og grei måte.

- Informasjonsteknologien spiller en stadig viktigere rolle i folks hverdagsliv, derfor er det viktig å bruke et språk som folk forstår. Da slipper vi å få et helt unødvendig "klasseskille" mellom de som behersker terminologien, og de som ikke gjør det, sier Loftås.

- DinSide Data har alltid hatt som et av sine hovedmål å fortelle folk hva som ligger bak teknologien, og hva den egentlig betyr for deg og meg. Til slutt skal vi hjelpe kjøperen med å fatte riktig beslutning når han/hun står i butikken og skal handle, avslutter han.

NB! Nytt sendetidspunkt er annenhver onsdag kl 0710. Gikk du glipp av sendingen? Du kan se den gratis her.

Tips oss!

Har du ideer til temaer DinSide Data bør ta opp på TV? Tips oss ved å sende en epost til datatips@dinside.no. Tips som blir brukt vil bli belønnet med en hyggelig oppmerksomhet i postkassen.

På denne siden har vi samlet artikler som omhandler temaer som Loftås har tatt opp i studio, på direkten onsdag ca kl 0710 på TV2's populære morgenprogram "God Morgen Norge":

Artikkelen fortsetter under annonsen

Innblikk i en virtuell verden

DinSide Data på TV2


Second Life er en virtuell verden på Internett med mer enn 4 millioner innbyggere. Bli med på en tur i en verden som er ukjent for de fleste!
Les mer

Hold orden på bildesamlingen

DinSide Data på TV2


Med Windows Vista følger et nyttig program som lar deg organisere bildesamlingen din på en effektiv måte. Du kan lese om Windows Fotogalleri her. Hvis du ikke har Vista, finnes et meget godt og gratis alternativ, Picasa.

Ringe gratis med mobilen?

DinSide Data på TV2


IP-telefoni er i vinden for tiden, mange velger i disse dager å si opp fasttelefonen sin. Og du kan faktisk også bruke mobiltelefonen til å ringe via Internett.
Les mer

Fremtidens radio

DinSide Data på TV2


Debatten om DAB går for fullt om dagen. I denne artikkelen får du vite det meste om teknologiens styrker og utfordringer. I tillegg seiler nettradio opp som et stadig hetere alternativ. Radioen vi viste i studio var denne.

Nettleseren alt du trenger

DinSide Data på TV2


Snart behøver du ikke å installere et annet program på PCen, alt du trenger er Internettilgang, nettleseren, tastatur og mus. Du kan lese mer om de forskjellige løsningene som alt er tilgjengelig i denne artikkelen. Videoklippet du fikk se på TV finner du her.

Windows Vista så godt som ferdig

DinSide Data på TV2


Den siste release candidate-utgaven kan lastes ned fra denne siden. Les for øvrig vår gjennomgang av positive og negative sider ved beta2-utgaven her.

Mobil, kamera og MP3 i ett

 Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer


Argumentene for å ha separate dingser svinner hen, og nå får du mobiler med 3,2 megapiksels kamera og 4 GB lagringsplass til musikk. De to telefonene Loftås hadde med seg i studio var Sony Ericsson K850i og Nokia N91

Er TVen din HD-klar?

DinSide Data på TV2


Merket "HD-Ready" setter krav til oppløsning og tilkoblinger. Vårt søstermagasin Dingz forteller deg mer om hva merkingen egentlig betyr. Du finner artikkelen her.

Ørepropper som stenger støyen ute

DinSide Data på TV2


Noen sitter som støpt i ørene, og sperrer 90% av lyder fra omverdenen ute. Men er de så mye bedre enn andre, populære plugger som koster en fjerdedel?
Les mer her

Videosamfunnene overtar

DinSide Data på TV2


Sjansene er store for at du har vært innom nettstedet YouTube i det siste. Men hva er det egentlig som er i ferd med å skje med videoer på nettet?
Les mer her

Fremkalling av bilder august 2006

DinSide Data på TV2


Vi forteller deg hvor du får de beste og billigste bildene, hvor mange megapiksler kameraet ditt trenger, og om mobilbilder egner seg til papirkopier.
Les mer

Mobilt bredbånd over alt?

DinSide Data på TV2


Med ICE får UMTS en reell konkurrent, og produsenten lover dekning i nesten hele Norge. Men funker det i praksis? Vi har testet! Les testen her.

Underholdning til bilturen

Klar for langtur!
Klar for langtur! Vis mer


Det er ferietid, og mange velger bilen som fremkomstmiddel fra A til B, eller tilbringer hele ferien på veien. Har du to små i baksetet kan det være smart å by på litt underholdning underveis. I dag viste vi en DVD-løsning med to skjermer fra Next Base (SDV97D), og en spillkonsoll med 75 spill som kan kobles til. Løsningen koster rundt 3.000 kroner, spillkonsollen rundt 500. DinSide Data tester dette for øyeblikket, full rapport kommer senere i sommer. Sjekk også tidligere tester av NextBase-spillere her og her.

Nå kommer monster-PCene

DinSide Data på TV2


Bærbare PCer er ikke det de en gang var. Forskjellen mellom stasjonære og bærbare er i ferd med å viskes ut, og nå selges det flest bærbare PCer her til lands. En ny klasse maskiner er svære, som denne maskinen fra Acer, men byr på få kompromisser.

100 millioner bruker Skype

DinSide Data på TV2


Et av de raskest voksende fenomener på nettet er Skype - programmet som lar deg kommunisere klokkeklar tale med vennene over Internett. Du kan lese mer om Skype i denne artikkelen. Nå begynner også Skype-telefonene å komme for fullt, som denne.

Ta de beste bildene

DinSide Data på TV2


DinSide Data tester jevnlig nye digitalkameraer, og forteller deg også hvordan du kan Ta bedre bilder. Våre kameraanbefalinger for våren 2006 finner du i denne artikkelen. Har du spørsmål vedrørende kameraer, teknikker og bildebehandling? Prøv Fotodoktoren!

Tid for fremkalling

DinSide Data på TV2


Våren 2006 kjørte vi en stor test av fotolaboratorier. Aldri før har det vært billigere å fremkalle bildene dine. Men det er store variasjoner mellom laboratoriene, både med hensyn til kvalitet, pris og leveringstid. Du finner hele testen her.

Er du klar for GPS?

DinSide Data på TV2


GPS-mottakere er det nye trendproduktet som alle snakker om. Hvordan klarte vi egentlig å finne fram i "gamle dager"? her får du vite mer om teknologien alle snakker om for tiden.

(Siden oppdateres)

Innslagene kan også ses på web-TV, for mer informasjon kan du besøke sidene til God Morgen Norge.