DinSide Data på CES 2007

Denne uken går CES - Consumer Electronics Show - 2007 av stabelen i Las Vegas, USA. Teknologiinteresserte mennesker har fløyet inn fra hele verden for å se på eksisternde og fremtidige teknologiske duppeditter. DinSide Data har også sendt sin representant.

Sirkuset kalt CES har faktisk holdt på i hele 40 år nå, og hva som begynte med to TV-boder, en håndfull turister og en visjonær forretningsmann, har utviklet seg til å bli en av verdens aller største messer for forbrukerelektronikk.

Only in Vegas, Baby!!!
Only in Vegas, Baby!!!
Vis mer


Okei, så er vi egentlig ikke helt sikre på hvordan det startet, men i forhold til hva som hovedsakelig er å finne på messegulvet i dag må det ha fortonet seg ganske så annerledes i 1967. Mangelvare den gangen var blant annet projektorer, HDTV, mobiltelefoner, ørtogførtitommers flatskjermer, spillkonsoller, digitale video- og filmkameraer, trådløs nettverksteknologi for hjemmet, eller datamaskiner i hendige størrelser og former.

Men det er det så avgjort ikke nå!

Forbrukerelektronikk er forresten heller ikke bare forbrukerelektronikk lengre. I en hverdag der mange opplever at skillet mellom arbeid og fritid blir mindre tydelig - vi jobber når og hvor vi kan - er det også slik at vi gjerne vil ha dingser som kan brukes både til lek og alvor. For de fleste er det heller ikke bare spesifikasjoner som teller, og vi ser etter en passe fordeling mellom funksjonalitet, design og behov. Selv om behovet selvfølgelig i svært mange tilfeller er noe vi skaper selv. Hvem måtte vel bare ha mobiltelefon og epost for 20 år siden?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Derfor er vi altså nok en gang på pletten i Las Vegas - "City of Entertainment" - for å presentere for dere det vi mener og håper er interessante nyheter.

Selve messen starter for fullt mandag morgen (det vil si mandag kveld norsk tid), og vi vil underveis stadig legge ut nye saker på denne siden. Du vil også finne CES-saker fra vårt søstermagasin Dingz.no her!