CeBIT i Hannover er et gigantisk arrangement med 28 messehaller smekkfull av datautsyr og løsninger i alle varianter. Foto: Torvald Kvamme
CeBIT i Hannover er et gigantisk arrangement med 28 messehaller smekkfull av datautsyr og løsninger i alle varianter. Foto: Torvald KvammeVis mer

DinSide Data på CeBIT

CeBIT 99 i Hannover er verdens desidert største datamesse, og utstillingene foregår i 28 haller. For å gi deg et inntrykk av hva som kommer, har vi samlet artiklene som gir deg overblikket.

CeBIT er årets definitive begivenhet for alle aktørene i datamarkedet. Hovedhensikten med messen er at bransjen selv skal få en anledning til å knytte kontakter seg i mellom, men det er også åstedet for å observere nye trender og se nye spennende produkter.

Trender

Her er artiklene som viser hvilken vei databransjen tar i løpet av årene fremover:

PCen er blitt forfengelig
iMac trenden når PCene også. På CeBIT vises det fremme en rekke nye design.

USB overalt
USB er ikke noe midlertidig fenomen. Tendensen på CeBIT viser at dette blir standard nr. 1. Skal du kjøpe periferenheter nå, bør du derfor kjøpe med USB. I fremtiden vil ikke PCene ha noe annet!

Snart snakker du til PCen - garantert
Talegjenkjenning har så langt vært forbeholdt de med god tid og høy toleranse for tåpelige feil. Nå viser en rekke selskaper løsninger som virker perfekt, og som vil gjøre hverdagen din mye enklere.

Bluetooth nærmer seg lansering
Fremtiden er trådløs og den heter Bluetooth. På CeBit-messen i Hannover vises det flere nye produkter som benytter Bluetooth.

Hva har Sony i ermet?
Sitter Sony passivt og ser at stadig flere kommer på banen med bærbar musikkteknologi uten bevegelige deler? Vi tenker selvfølgelig på små MP3-spillere, og ryktene på CeBIT-messen tyder på at noe er på gang.

Produkter som teller

CeBIT er også stedet for å se et vell av nye produkter som er bedre, kraftigere eller helt annerledes:

En sniktitt på fremtidens dataprodukter
På årets CeBIT-messe viser Sony flere såkalte designstudier, som er en sniktitt på det som kommer de neste årene. Her kan du se bilder av prototypene. Prosessorfabrikanten Cyrix tenker også nytt, og får enorm oppmerksomhet rundt "surfebrettet" WebPad.

Genialt hovedkort fra Gigabyte
Noe av det mest irriterende med PCer, er at de er så trege til å våkne opp. En større problem er det når de nekter å komme i gang. Gigabyte har utviklet løsninger for begge problemene.

CD-spiller for MP3
Vi har sett alle de små bærbare MP3-spillerne og en variant for montering i bil, men det finnes også andre kreative produkter.

Banebrytende digitalkamera fra Olympus
På CeBIT viser Olympus frem digitalkameraet C2500 L, som har hele 2,5 millioner bildepunkter, og det er rekord så langt. Vi har til og med et bilde av råtassen.

Lag et puslespill på blekkskriveren
Markedet for blekkskriverrekvisita er i milliardklassen bare i Norge, og produsentenes oppfinnsomhet kjenner ingen grenser. Har du en blekkskriver og en 5-åring i familien, har vi funnet den perfekte gave.

Endelig hovedkort uten ISA!
Adobe lanserer InDesign 1.0
Kamera med en 1 time internettvideo på 36 MB
Internett-tastatur fra Logitech
Smarte bildeutskrifter fra Arcsoft