Digsby - alt på ett sted

Digsby - alt på ett sted

I stedet for å ha Facebook, MSN, Twitter, Yahoo, og epost-programmer kjørende, tar Digsby seg av alt.

Publisert
Sist oppdatert

Noen liker Windows Live Messenger, andre foretrekker ICQ eller Yahoo! Messenger. Nesten alle bruker Facebook, og flere og flere oppdager Twitter. For ikke å glemme den gode gamle e-posten, du har kanskje til og med flere epostadresser?

Tilsammen blir dette en del å holde styr på, med mange programmer og vinduer som tar opp plass.

Noen programmer lar deg samle flere messenger-tjenester i samme klient, som for eksempel Miranda, men det er ikke nok.

Derfor kommer Digsby, et program som samler alt under samme tak: Alle messenger-tjenestene, epostkontoene og meldingene fra de største nettsamfunnene.

I bruk

Programmet ble omtalt første gang i fjor sommer her på DinSide, da det fortsatt var i betafase. Nå er det ute av beta, og tilgjengelig som gratis nedlasting for både Windows-, Mac- og Linux-brukere.

Første gang du kjører programmet må du registrere deg som bruker av Digsby. Med Digsby-konto slipper du å taste mer enn ett brukernavn og passord, uansett hvor mange tjenester du har samlet. Det kan være praktisk, for eksempel hvis du bruker flere datamaskiner. Gjør du en endring ett sted, blir det også tilgjengelig på den andre PC-en uten at du behøver å konfigurere på nytt.

Tjenestene du har registrert blir liggende som små ikoner i systemstatusfeltet. I hovedvinduet i Digsby er de også tilgjengelig. Her ser du alle kontaktene dine øverst, du kan selv velge sorteringskriterier, endre navn på grupper, opprette grupper osv. Full skreddersøm:

Digsby - alt på ett sted


Epost-kontoene samt Facebook og Twitter dukker også opp i listen. Det fiffige her er at bare du beveger muspekeren over feltene, så ser du kortversjonen av epost og meldinger, de dukker opp i en ny liste til venstre.

Flytter du muspekeren over i denne listen får du også mulighet til å åpne, slette eller behandle meldingen på annen måte, avhengig av hva slags melding det er. Eposter og Facebook-meldinger håndteres litt forskjellig.

Digsby - alt på ett sted


Du får også et varsel i form av en snakkeboble og/eller lyd hver gang det dukker opp en nye melding, epost, tweet eller melding på Facebook. Det morsomme er at du faktisk kan svare direkte på meldinger direkte i snakkeboblen, noe som muliggjør lynkjapp respons til dem du chatter med.

Digsby - alt på ett sted


I programoppsettet kan du enkelt skreddersy hvordan du ønsker å bli varslet. Der har du også mulighet til å stoppe de forskjellige tjenestene i listen, hvis du vil ha i fred eller av andre grunner.

De forskjellige chatteprogrammene dukker alle sammen opp i ett Digsby-vindu. Her kan du også sende filer, mail, (SMS i USA) eller starte en lyd/video chat.

Konklusjon

Vi ble litt fascinert av Digsby da vi testet det første gang i fjor, men da manglet det litt finjustering her og der. Nå er det i ferd med å bli vår foretrukne messenger og Twitter-klient.

Du finner mer informasjon og kan laste ned programmet (både for Mac, Linux og Windows) fra denne siden. NB! Under installasjon får du spørsmål om du vil installere tilleggsprogrammer (ad-ware) fra Digsbys partnere. Hvis du ikke ønsker disse, må du trykke "no thanks" på hver av dem.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer