Digitalt TV gir hotell-surfing

Den virtuelle virkeligheten følger nå med deg inn på hotellrommet. Som et av de første hotellene i Norden, installerer Hotel Continental i Oslo NCer, ikke PCer, på alle rom for å knytte deg til Internett.

Forretningsfolk som sjekker inn på et hotell vet ofte av smertelig erfaring hvor komplisert det kan være å koble seg mot Internett. Den bærbare PCen må være riktig installert for modem og telefonsystemet på hotellet må ikke være for kverulantisk med sin metode for å få utlinje.

Nå ønsker Hotel Continental å gi sine gjester en bedre løsning. I samarbeid med Telenor Vision IBS as, installerer hotellet nå digitale TVer med innebygget NC (Network Computer) på hvert hotellrom.

Hotel Continentals løsning kan være en grei løsning for mange brukere, ettersom den gir deg mulighet til å surfe på Internett, lese epost og skrive ut informasjon fra webtjenester og epost.

Slik virker det

NCene som installeres på Hotel Continental produseres av det finske selskapet Guestlink, og de har allerede installert tilsvarende systemer på andre hoteller.

NCen benytter hotellrommets TV som skjerm, og du benytter et 86-tasters trådløst tastatur for surfing og skriving. NCen kan også knyttes opp mot hotellets egen informasjonskanal, med både praktiske opplysninger og filmer etc.

En NC er ingen fullverdig PC, den er en såkalt tynn klient. Dette betyr at den kun kan vise informasjon som den finner på Internett eller er et intranett, men den har ikke egne lagringsmuligheter, og du kan heller ikke laste opp informasjon fra din medbrakte bærbare PC.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Derfor krever avansert bruk av systemet at bedriften din har et skikkelig system for lukket kommunikasjon og publisering over Internett, gjennom en vanlig nettleser. Og akkurat det er det flere og flere bedrifter som får.

Men hvis din bedrift mangler denne infrastrukturen, vil Hotel Continentals NCer ikke være nyttig til annet enn vanlig fritidssurfing.

Pris og hastighet

Foreløpig har ikke Hotel Continental fastsatt prisene for bruk av denne tjenesten. Morten Malling hos Hotel Continental forteller til DinSide at de kommer til å undersøke hva som er vanlige priser i markedet. Prisen for 24 timer fri bruk av Internett vil trolig ligge mellom 70 og 90 kroner, men det vil også bli mulighet for å betale et mindre beløp hvis du kun bruker Internett i kort tid.

I første omgang kommer Hotel Continental til å benytte en linje på 128 Kbps som deles mellom 50 hotellrom. Men båndbredden vil oppgraderes etter hvert som behovet viser seg. Internhastighet på nettverket hos Continental er på 10 Mbps, så det er god kapasitet for fremtidige utvidelser.

NCene kommer til å benytte egen programvare, og denne har OK spesifikasjoner for bruk på Internett. Med støtte for HTML 3.2 og JavaScript 1.1. plasserer den seg omtrent der Opera var for en del måneder siden.

Internettsystemet kommer til å være ferdig installert hos Hotel Continental i april.