Janus Røgaard Nielsen er Regional Vice President of Indirect Sales i Computer Associates
Janus Røgaard Nielsen er Regional Vice President of Indirect Sales i Computer AssociatesVis mer

Digitalt kondom til hjemmebruk

Verdens største produsent av sikkerhetsprogrammer, Computer Associates (CA), har åpnet øynene for privatbrukere og lansert virusbeskyttelse og brannmur til hjemmet.

Flere og flere av oss får bredbånd-tilknytning til Internett hjemme. Dette åpner som kjent for nye utfordringer med hensyn til sikkerhet, og det finnes en rekke antivirus-programmer og brannmurer å få kjøpt.

Selv om Computer Associates kanskje er ukjent for den jevne forbruker, er selskapet en av verdens største programvareprodusenter - blant annet på sikkerhet. Inntil nylig har de nemlig kun solgt sikkerhetløsninger til større bedrifter. Nå anser de endelig privatmarkedet som stort nok til være verdt å satse på.

- Kvaliteten på vår pakke for privatmarkedet er like god som på de største industri-systemer, men prisen er naturligvis mye lavere, sier Janus Nielsen i CA Int. til DinSide.

Vanntett beskyttelse

Pakken heter eTrust Armor og inneholder virusbeskyttelse, brannmur og eTrust Deskshield, et antivirusprogram spesielt beregnet på å sjekke e-poster og vedlegg til disse. Prisen er satt til 399 kroner inkludert mva (veiledende).

Observante Internett-brukere fikk kanskje med seg at du tidligere kunne få CAs virusbeskyttelse helt gratis. CA lanserte gratisprogrammet i forbindelse med I LOVE U-viruset som florerte for en tid tilbake. I-love-u-gimmicken var et forsøk på å gjøre CA mer kjent på forbrukermarkedet. Gleden var imidlertid kortvarig. Nå må du betale for det samme programmet, men med på kjøpet får du altså en brannmur og deskshield-løsningen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

ETrust har i følge CA hovedsakelig to fordeler i forhold til andre sikkerhetsløsninger; bedre brukervennlighet og lynkjapp automatisk oppdatering når nye virus dukker opp. Da I LOVE YOU-viruset ble oppdaget, tok det i følge Nielsen kun 40 minutter før oppdateringen var klar for kunden.

Klar, ferdig, gå!

- Programmet konfigureres ved hjelp av kjente symboler. Kunden velger ønsket sikkerhetsgrad på bildet av et lyskryss, der rødt er den sikreste, mens grønt er den mest fleksible sikkerhetsgraden, sier Marius Kragstad i CA Norge.

- Du kan også velge å sette programmet i learning mode, der man for hver nye mail vil få spørsmål om man kjenner avsenderen og kan anse innholdet for trygt, fortsetter Kragstad.

ETrust-pakken får du kjøpt i alle Telehusets butikker eller på CAs hjemmesider. Det er også mulig å hente en full prøveversjon på denne siden. CA har nylig inngått en avtale om installasjon av eTrust på alle PCer distribuert av Complit.