Digitalt kamera med innebygget blekkskriver!

Snart trenger du ikke PC og fotoskriver lenger for å drive med digital fotografering. Canon satser blant annet store ressurser på å utvikle digitale kameraer med innebygget blekkskriver.

Canon jobber hardt for å finne nye bruksområder for sine oppfinnelser innenfor det de selv kaller for "miniatyrisering".

Selskapet har blant annet lenge ledet an i utviklingen av små, bærbare blekkskrivere, og denne mikroteknologien ønsker de nå videreutvikle og bygge inn i andre produkter. Målet er at du snart skal kunne skrive ut direkte fra PDAer, bærbare surfeplater, mobiltelefonen, og sist men ikke minst, fra digitalkameraet.

Vi har tidligere omtalt et digitalt papir som Canon presenterte i høst.

Arvakeren til polaroidkameraet?

Nylig viste Canon frem en prototype av et digitalkamera med innebygget blekkskriver med kodenavnet Micro Bubble Jet Camera. Kameraet var i stand til å produsere bilder i 10x15cm størrelse med tilnærmet fotografisk kvalitet umiddelbart etter at bildet var knipset.

Dette vil med andre ord eliminere behovet for PCer og eksterne blekkskrivere i de aller fleste tilfeller, noe mange har sett på som den største hemskoen innenfor digital fotografering.

Dermed kan det se ut som om de gamle polaroidkameraene går en utrygg fremtid i møte, for ikke å snakke om tradisjonell filmfremkalling.

Canon vil ikke opplyse om når vi får se produktet i butikken, men poengterer at de har satt betydelige ressurser på å utvikle disse løsningene.