Digitalpenn kan erstatte Tablet-PC?

OMTALE: Du gjør notater på blokka, og når du kommer hjem kobler du pennen til PCen. Vips - så er alle notatene digitalisert og satt i system.

Du bruker den som en helt vanlig kulepenn, og gjør notatene dine som du er vant til å gjøre. Forskjellen er at kulepennen husker nøyaktig hva du har skrevet, og når du kobler den til PCen overføres notatene i digital form.

Fint mønster

Systemet er utviklet av svenske Anoto, og består av en penn (produsert av Nokia), og et spesialpapir. I papiret er det et mønster som man kun oppfatter ved å betrakte det på svært nært hold, men som fanges opp av en optisk sensor i pennen. Mønsteret forteller pennen nøyaktig hvor den befinner seg på arket til en hver tid. Dermed kan pennen regne ut koordinatene og registrere hva du skriver eller tegner, og lagre dette i sitt eget internminne.

Setter notatene i system

I følge Digital Pen & Paper, som selger løsningen i Norge, kan håndskrift også kunne gjøres om til trykktekst ved hjelp av OCR. Ved å trykke pennen mot felter på en egen funksjonsside i papirblokken, kan du for eksempel også skifte farge, sørge for at notatene sorteres i mapper, og sendes som vedlegg til eposter til definerte mottakere. Totalt byr løsningen på rundt 90 funksjoner.

I tillegg til notatblokker finnes både skjemaer, kalenderbøker mm tilpasset digitalpennen.

Ved å registrere seg som bruker har man også muligheten til å få lagret sikkerhetskopier av notatene på leverandørens server via Internett.Pris og tilgjengelighet

Litt på siden...

Hva er verst? (Avsluttet)
En måned uten Internett(81%) 1025
En måned uten TV(19%) 234
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Betalingsmodellen er imidlertid noe spesiell. Prisen for en startpakke med penn og diverse papir er 3.998 kroner, du betaler 1.490 kontant og 209 kroner pr måned i 12 måneder. Digital Pen & Paper har inngått en avtale med mobilleverandøren Combitel, som står for utsendelse av fakturaen. Velger du å tegne mobilabonnement hos selskapet, blir prisen 3.158 kr - som da inkluderer fastavgiften til mobilabonnementet i ett år.

For mer informasjon, se Digitalpenn.no