Foto: TK/KB Gear
Foto: TK/KB GearVis mer

Digitalkamera til 700 kroner

For bare 90 dollar kan du bli eier av digitalkameraet JamC@m. Kameraet har USB for rask overføring til PCen, og inkluderer også programpakken Microsoft Picture It 99, som i løssalg koster rundt femhundrelappen.

JamC@m viser at digitale kameraer kommer til å bli atskillig billigere i nær fremtid. Men før du blir for fristet til å handle, bør du nok vite at dette kameraet er svært spartansk når det gjelder andre fototekniske finesser. Det har f.eks. ikke blitz, og det avgrenser bruken. Oppløsningen er på 640 x 480, og det er det ikke så mange av de aller mest fotointeresserte som aksepterer.

Kameraet har fast internminne som kan lagre opp til 24 bilder. Det betyr antageligvis at kameraet ikke kan lagre mer enn 5-6 bilder i full oppløsning. Overføing til PCen kan gjøres via USB eller seriellkabel. For øvrig er selskapet KB Gear Interactive, som har utviklet kameraet, ganske sparsommelig med opplysninger om de tekniske spesifikasjonene, men hva kan man forvente når produktet er så billig?

Microsoft Picture It! 99 på kjøpet

MS Picture It! 99 er et bildeprogram for hjemmebrukere som inneholder det meste av det du trenger for å redigere bilder og sette opp invitasjoner, kalendre o.l. Vurderer du å kjøpe dette programmet i alle fall, er valget enkelt. Da koster det så lite ekstra å kjøpe med JamC@m at det bare er å finne frem Visa-kortet.

Viser trenden

Vi har ikke klart å spore opp noen norske importører av dette kameraet, men du kan kjøpe det direkte fra USA. KB Gear Interactive sender over hele verden, men da blir også selvsagt produktet dyrere på grunn av forsendelse og moms.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette kan gjøre det litt uaktuelt å kjøpe for oss her hjemme, men kameraet viser en trend som garantert når digitalkameramarkedet de neste årene. Masseproduksjon av enkle digitalkameraer kombinert med et voldsomt salg av blekkskrivere med fotokvalitet, vil gjøre digitalkameraet til allemannseie i løpet av kort tid. Fordelene med et digitalkamera i forhold til et vanlig filmbasert kamera er jo helt åpenbare. Sjekk artikkelen Verdt å vite om digitale kameraer for mer informasjon om dette.

Sjekk denne siden hvis du vil vite mer om kameraet.