Digital HiNote VP735

Digital HiNote VP 735 er en 233 MHz-basert PC som i testutgaven ble levert med Windows NT installert. Ytelsen var meget bra, batterilevetiden middels. Dette er ikke en særlig billig maskin, men et produkt som er siktet inn mot de mer pengesterke brukerne.

 Foto: Oliver Mann
Foto: Oliver Mann Vis mer
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

LES OGSÅ:

I bruk

Digital HiNote VP735 er en ganske så avansert PC, som kan leveres både med DVD-spiller og Zip-drive installert. I testmodellen vår var det "bare" montert en vanlig 20x CD-spiller, som viste seg å være nokså rask på våre tester.

Digital kan levere maskinen både med Windows 95 og Windows NT. Sistnevnte fungerer for øvrig utmerket, man har full plug-and-play-funksjonalitet -- i tillegg til de ekstra sikkerhetsfunksjoner som NT tross alt tilbyr.

Vi valgte å bruke maskinen med nettopp NT, hvilket var en ubetinget positiv opplevelse. (Vi har tidligere brukt NT på andre bærbare, med temmelig sørgelig resultat. Nå begynner heldigvis flere og flere leverandører å få orden på den teknologien som skal til for at NT skal fungere, blant annet slik at PCen ikke "dør" når man setter inn nye PC-Card-kort.) CardWizard -- et medfølgende program som styrer nettopp med PC-Card-problemer -- gjør at man faktisk føler seg relativt "trygg" ved innsetting og uttaking av de underligste kort…

Foran selve tastaturet er det plassert en TouchPad, og håndleddsstøtter som gjør at bruken av PCen faktisk er ganske behagelig. Tastaturet er relativt bra, og ved hjelp av noen små plastføtter kan man sette maskinen i en skråstilling når man skriver.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den allerede nevnte kombinerte CD-ROM-spilleren/diskettstasjonen kan byttes ut med et ekstra batteri, eller for den saks skyld en DVD-spiller. Maskinen har et bra innebygget lydsystem (wavetable-lyd) og høyttalere som -- i likhet med bærbare PCer flest -- ikke gir allverdens lydkvalitet.

På undersiden av maskinen er det to små dører hvor man kan få tilgang til harddisken eller minnebrikkene. Disse kan også "låses", slik at ikke uvedkommende kan stjele det ene eller andre.

En portreplikator kan anskaffes, og i tillegg til maskinens standardutganger har man her tilgang til en midi/joystick-utgang. Noen dokkingstasjon -- med plass til egne ekspansjonskort -- fantes ikke.

Konklusjon

Digital HiNote VP735 er en kraftig PC med god skjerm. Den kom godt ut på våre ytelsestester, men hadde en middels batterilevetid. CD-ROM-spilleren var meget rask, og utseendet bra. Vi synes at en bærevekt på 3,8 kilo -- med strømforsyning -- er litt i høyeste laget. Men uansett er dette en såpass bra maskin at de fleste nok ville klart seg bra.