Digital HiNote VP 765

Digital HiNote VP 765 er en meget kraftig liten PC. Med sin Pentium II-prosessor og 4 GB harddisk er dette en bortimot fullstendig kompromissløs maskin som vil tilfredsstille selv de mest krevende brukere.

Digital HiNote VP 765
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Digital HiNote VP 765 er utseendemessig helt identisk med den allerede testede VP 735. Den eneste store forskjellen på disse to PCene, er nettopp at VP 765 har Pentium II-prosessor, mot en 233 MHz Pentium MMX-prosessor i VP 735.

LES OGSÅ:

Denne maskinen kan leveres med både DVD-spiller og Zip-drive installert. I testmodellen vår var det montert en vanlig 20x CD-spiller, som viste seg å være nokså rask på våre tester.

Digital kan levere maskinen både med Windows 95 og Windows NT. Sistnevnte fungerer for øvrig utmerket, man har full plug-and-play-funksjonalitet -- i tillegg til de ekstra sikkerhetsfunksjoner som NT tross alt tilbyr.

Å bruke NT på en bærbar PC er ikke lenger det spor problematisk. Allerede i dag fungerer dette -- etter vår erfaring -- bortimot like bra som Windows 95, men man har i tillegg sikkerhetsfunksjoner og en stabilitet som man aldri vil kunne få under '95. NT 4.0 klarer til og med å handle Plug and Play, takket være drivere de mest fremadstormende PC-produsentene har laget til sine PCer. CardWizard -- et medfølgende program som styrer nettopp med PC-Card-problemer -- gjør at man faktisk føler seg relativt "trygg" ved innsetting og uttaking av de underligste kort…

Foran selve tastaturet er det plassert en TouchPad, og håndleddsstøtter som gjør at bruken av PCen faktisk er ganske behagelig. Tastaturet er relativt bra, og ved hjelp av noen små plastføtter kan man sette maskinen i en skråstilling når man skriver.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den allerede nevnte kombinerte CD-ROM-spilleren/diskettstasjonen kan byttes ut med et ekstra batteri, eller for den saks skyld en DVD-spiller. Maskinen har et bra innebygget lydsystem (wavetable-lyd) og høyttalere som -- i likhet med bærbare PCer flest -- ikke gir allverdens lydkvalitet.

På undersiden av maskinen er det to små dører hvor man kan få tilgang til harddisken eller minnebrikkene. Disse kan også "låses", slik at ikke uvedkommende kan stjele det ene eller andre.

En portreplikator kan anskaffes, og i tillegg til maskinens standardutganger har man her tilgang til en midi/joystick-utgang. Noen dokkingstasjon -- med plass til egne ekspansjonskort -- fantes ikke.

Konklusjon

Digital HiNote VP765 er en meget kraftig PC med god skjerm. Den kom godt ut på våre ytelsestester, men hadde en middels batterilevetid. CD-ROM-spilleren var meget rask, og utseendet bra. Vi synes at en bærevekt på 3,8 kilo -- med strømforsyning -- er ganske så akseptabel når man tar med i betraktningen at dette er en Pentium II-maskin. Men at Digital kan bærbare PCer er det ikke tvil om. Vi er naturligvis spente på hva fusjonen med Compaq vil bety for Digitals PCer, men det er garantert at vi ikke vil se noen snarlig død for 700-serien.