Digital HiNote VP 710

VP 710 er -- med en pris på 19.000 kroner -- Digitals nest billigste modell for øyeblikket (VP 703 er billigere). Maskinen har en 166 MHz Pentium MMX-prosessor og en passiv skjerm, og egner seg således for de mindre krevende brukerne.

 Foto: Oliver Mann
Foto: Oliver Mann Vis mer
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.


LES OGSÅ:

I bruk

Mens Digitals Ultra 2000 og VP735 befinner seg i øvre delen -- både hva gjelder utstyr og ytelse -- av de maskinene vi har testet, er VP710 en typisk billig-PC. Den har en passiv skjerm -- en 13 DSTN-skjerm som riktignok støtter oppløsning på 1024 x 768 punkter -- som naturligvis er klart dårligere enn de aktive TFT-skjermene på de andre modellene.

Utenom at skjermen altså var merkbart mye dårligere, var denne maskinen bruksmessig svært lik sin "storebror" VP735. Eksteriøret på de to modellene er helt identisk, vekten også omtrent den samme.

VP710 kan benytte Windows NT, og kan leveres med portreplikator. Under NT fungerer plug-and-play helt problemfritt, så når man skifter ut de ulike enhetene -- eller plugger seg inn i portreplikatoren -- oppdager NT dette automatisk, og endrer oppsettet deretter. Selv om vi -- med vår beste velvilje -- ikke uten videre ville valgt denne PCen som vår eneste bordmaskin, hjelper det tross alt at man kan bruke den med portreplikator og ekstern skjerm på kontoret.

I VP710 har diskettstasjon/CD-ROM-spiller og batteri samme form, slik at man fritt kan velge hvilke av disse som skal være installert. Man kan også kjøpe Digitals DVD-spiller til denne maskinen, eller sette inn en ZIP-drive.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Konklusjon

Digital VP 710 er en av de billigere bærbare PCene på markedet. Dermed må man også regne med å inngå kompromisser når det gjelder ytelse og skjerm, spesielt sistnevnte. Nå støtter den innebygde skjermen riktignok 1024 x 768 punkter, hvilket er ganske akseptabelt, men en passiv ASTN-skjerm er ikke på høyde med de dyrere TFT-skjermene.