Digital bildefremviser i lommeformat

Med Photo eXpanium eXp601 fra Philips er det svært enkelt å lagre digitale bilder på CD, og vise bildene på hvilken som helst TV.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Photo eXpanium eXp601 ble vist på Consumer Electronics Show i Las Vegas allerede i januar i år. Vi fikk selv se en demonstrasjon av spilleren under en pressesamling i Malaga nylig.

Photo eXpanium leveres med fjernkontroll som styrer både bildevisning og avspilling av MP3-musikk.
Photo eXpanium leveres med fjernkontroll som styrer både bildevisning og avspilling av MP3-musikk. Vis mer

Ikke noe mikkmakk

Med en CD-brenner og hvilket som helst brenneprogram kan du fylle en CD med JPG, TIFF, GIF eller BMP-filer, og sette CDen i Photo eXpanium. Denne kobles enkelt til TVen ved hjelp av de medfølgende kablene, og deretter er det bare å sette seg godt til rette i sofakroken.

Visning av bilder skjer i kronologisk/alfabetisk rekkefølge, og prosessen styres enkelt ved hjelp av den medfølgende fjernkontrollen. Ved hjelp av denne kan du blant annet beskjære og rotere bildene under visning. Du kan selvsagt også sette spilleren i automatikkmodus, og dermed oppnå slideshow-effekt.

Laaange presentasjoner

Bildekvaliteten var upåklagelig.
Bildekvaliteten var upåklagelig. Vis mer

Dersom du har et digitalkamera med en 2 megapiksels bildebrikke, kan du regne med å få plass til over 1.000 bilder i full oppløsning og OK kvalitet (JPEG-komprimert). Hvis du primært tar bilder som skal vises på skjerm kan du klare deg med langt lavere oppløsning, og dermed få plass til flere tusen bilder på en CD.

En rekke fotobutikker tilbyr i tillegg å brenne fremkalte bilder til CD for deg. Photo Expanium viser også bilder i Kodaks Picture CD-format.

MP3-spiller

Photo eXpanium eXp601 er mer enn en digitalbildefremviser, den er også en fullverdig MP3-spiller som spiller sanger som er brent på CDen. Faktisk kan CDen din inneholde både MP3-filer og bildefiler; du velger selv hva den skal "spille av". eXp601 er ikke større enn en lomme-CD-spiller, og bygger på den originale eXpanium som vi har testet tidligere.

Spilleren er allerede lansert i flere europeiske land, og fra Philips får vi opplyst at den blir tilgjengelig her hjemme på ettersommeren. Prisen lokalt er ikke fastsatt, men internasjonalt antyder Philips en pris på US$199. Det tilsvarer rundt 1.500 norske kroner, men erfaringsmessig vil prisen i Norge ligge noe høyere.

DVD-alternativ

Du kan også lage slideshow-CDer ved hjelp av spesialfunksjoner i enkelte CD-brenneprogrammer. Disse CDene kan leses av de fleste stasjonære DVD-spillere. Dette kan du lese mer om i denne og denne artikkelen.