Diamond Viper V770

Vi har nå testet mange Riva TNT2-baserte grafikkort, og Viper V770 fra den kjente produsenten Diamond er blant de bedre. Det er likevel lite som skiller dette kortet fra de fleste andre på markedet, men noen fordeler har det.

Diamond Viper V770
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Diamond er en kjent produsent av grafikkort og andre multimedia-produkter, og har alltid levert stabile og solide varer. Dette er også tilfellet med Viper V770, som bygger på Riva TNT2 Ultra-brikken fra NVIDIA. Vi har allerede testet en god del kort som bygger på denne prosessoren, og en ting de har til felles, er meget god ytelse og ypperlig bildekvalitet. Det blir derfor avgjørende hvordan kvaliteten på driverne er, hvilket tilleggsutstyr og programmer som følger med, og hva annet som gjør at kortet skiller seg ut fra mengden.

LES OGSÅ:

Diamond-kortet er ved første øyekast et ganske gjennomsnittlig produkt. Det har vifte som holder prosessoren kjølig, men ingen TV-utgang eller andre finesser. I tillegg får du to spill på kjøpet; Superbike og Wild Metal Country. Ikke noen spesielt imponerende prorgamvarepakke altså. Driver-CDen som følger med inneholder også en DVD-spiller fra Zoran.

Spillytelse

Viper 770 er et Ultra-kort, og det innebærer at det er klokket på 150MHz. Dette garanterer en meget høy ytelse, og er blant de høyeste i testen. Vi har testet andre TNT2-kort som er klokket like høyt, og resultatene til Diamond er -- ikke overraskende -- så og si identiske. Det eneste kortet som ligger klart høyere, er Hercules Dynamite. Dette kortet er klokket på 175MHz, og det er derfor naturlig at det er raskere. Vi eksperimenterte også med overklokking, og kjørte V770 på 170MHz uten noen problemer. Driverne tillater ellers overklokking opptil 175MHz.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Når det gjelder bildekvaliteten, er vi på vanlig TNT2-nivå, altså nydelige farger i 32-bits modus, støtte for høyoppløselige teksturer, og støtte for alle 3D-effektene.

Vi kan konkludere med at kortet egner seg ypperlig til spillbruk, akkurat som alle andre TNT2-kort.

Windows-bruk

Her er det ingenting som overrasker. 300MHz RAMDAC sørger for stabilt 2D-bilde, høye oppløsninger og oppfriskningsfrekvenser. Kortet kan benyttes med hell både til vanlige Windows-applikasjoner og mer krevende grafiske oppgaver.

Konklusjon

Dette er kortet for deg som vil ha et stabilt og gjennomført produkt uten ekstra finesser. Det finnes kort som tilbyr mange tilleggsfunksjoner, som video inn- og ut- og mye ekstra programvare. Dette får du ikke fra Diamond, men til gjengjeld er driverne stabile og ytelsen høy. Du får dessuten med det glimrende programmet InControl for å justere kortet. V770 er altså et bra kjøp, men ikke forvent noe ekstraordinært.