Diamond Viper 770 - først ute med TNT2

På tirsdag lanserte Diamond Multimedia sine kommende grafikkprodukter, og det er særlig ett kort det knytter seg store forventninger til. Viper V770 er basert på den nyeste prosessoren fra Nvidia, Riva TNT2. Forgjengeren TNT er fortsatt blant de raskeste på markedet, men Nvida lover nå enda bedre ytelse.

Riva TNT-brikken har vært på markedet siden høsten 1998, og har konkurrert med Voodoo 2-kortet om å være førstevalget blant ytelsesultne spillere. I disse dager lanserer Nvida oppfølgeren, TNT2. Denne prosessoren har en del forbedringer, blant annet 32 MB internminne, 300MHz RAMDAC, støtte for oppløsninger opp til 2048x1536 punkter og støtte for AGP 4x.

Utviklerne har også lagt vekt på spillmulighetene, og prosessoren har full støtte for OpenGL- og DirectX-grensesnittene, samt at den utnytter multimediamulighetene til Pentium III og AMD-prosessorene. TNT2-støtter 32-bits fargedybde, og produsentene påstår at hastighetstapet under denne modusen er betydelig mindre enn på den originale TNT-bikken.

Diamond først ute

Flere grafikkortprodusenter som Asus, Elsa, Guillemot og Canopus vil lansere sine TNT2-kort i tiden som kommer, og det foreløpig første er V770 fra Diamond. Dette kortet vil få alle de tidligere nevnte funksjonene, og ventes å være noe av det raskeste på markedet når det blir tilgjengelig. Ytelsen til TNT2-baserte kort sammenlignes med to Voodoo 2-kort i SLI-kombinasjon.

Spørsmålet som gjenstår er om Diamond og Nvidia klarer å levere et produkt som er raskt nok til å ta opp konkurransen med bl.a. Voodoo 3 og Savage 4. Dette vil først bli klart etter at vi har testet kortet. Det er ventet at V770 vil være tilgjengelig i mai, og vi regner med å få det inn til test da.