Dette tåler faktisk minnekortet

Kameraet forvitrer raskt, men bildene er ofte uskadde etter år under vann.

<div xmlns:cc="http://creativecommons.org/ns#" about="http://www.flickr.com/photos/g-hat/3971366519/"><a rel="cc:attributionURL" href="http://www.flickr.com/photos/g-hat/">http://www.flickr.com/photos/g-hat/</a> / <a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/">CC BY 2.0</a></div>
cc="http://creativecommons.org/ns#" about="http://www.flickr.com/photos/g-hat/3971366519/">http://www.flickr.com/photos/g-hat/ / CC BY 2.0
Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er selvfølgelig nærliggende å tenke at bildene har gått tapt hvis du skulle være så uheldig å miste kameraet over båtripa. Men de siste dagene har vi sett to tilfeller der druknede kameraer har blitt hentet opp fra dypet, og bildene reddet. Sistnevnte hadde vært utenkelig i filmens tidsalder, men takket være robuste minnekort og digitale bildefiler, kan bildene faktisk overleve lenge i det fuktige element.

Nylig meldte BBC News om at en fiskebåt hadde fanget et digitalkamera i trålen utenfor Storbritannia. Kameraet var i dårlig forfatning etter lang tid i havet, men minnekortet var intakt og lesbart. Det inneholdt fem bilder, inkludert et bilde av en kvinne som står på dekk på en større båt. I bakgrunnen ses en annen båt, som hadde sin siste tur i november 2008.

På et annet bilde ses en eldre mann med en turistlue med det britiske flagget og teksten "Oxford" over.

Dette er de to bildene som ble offentliggjort på BBC News.
Dette er de to bildene som ble offentliggjort på BBC News. Vis mer


Dagen etter at BBC News gikk ut med historien og viste bildene på TV, ble eierne funnet. Det viste seg at det var et sørafrikansk par, som hadde mistet kameraet over bord midt i Atlanteren, på tur fra New York til Southampton i 2008.

- Man drømmer jo om at slikt kan skje, og at bildene skal komme til rette en gang, men man tror jo aldri at det virkelig skal skje, sa den lykkelige eieren Dennis Gregory til BBC News da han mottok nyheten.

Detektivarbeid

Denne T-skjorten var selve nøkkelen til gjenforeningen.
Denne T-skjorten var selve nøkkelen til gjenforeningen. Vis mer


I en annen historie, gjengitt av TV-kanalen CBS, var det finneren selv som klarte å spore opp eieren på ekte detektiv-vis. Jeanette Senst, en tysk turist som dykket utenfor British Virgin Islands, fant et Canon Digital Ixus på havbunnen. I kameraet satt et 4 GB minnekort fra Sandisk, med mange bilder på, blant annet av noe som kunne minne om en vitnemålsutdeling. Viktig innhold, med andre ord.

Sandisk garanterer faktisk at minnekortene deres både er vanntette, og skal tåle temperaturer mellom -25 og +83 grader.

Senst gikk gjennom alle bildene, og ved hjelp av et skoletrykk på t-skjorten til en gutt som var avbildet, kunne hun søke opp skolen på nettet, som viste seg å ligge i USA. Deretter sendte hun en epost til skolen, og kom raskt i kontakt med folk som gjenkjente gutten. På den måten fikk hun etter hvert tilgang til både navn og adresse til eieren, som snart fant minnekortet i postkassen - naturligvis til stor glede og ikke minst forbauselse.

Se den utrolige videoen her.