OISANN: Hvis du har for vane å spille høyt fra PC-en, kan det være smart å få justert lyden ned automatisk før du går i møtet. Foto: Bjørn Eirik Loftås
OISANN: Hvis du har for vane å spille høyt fra PC-en, kan det være smart å få justert lyden ned automatisk før du går i møtet. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Justerer Windows-lyden automatisk

Dette programmet kan spare deg for pinligheter

Aldri mer høylydt pling og plong når du sitter i møter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Du har muligens opplevd det du også. Du sitter i et møte, på lesesalen eller i klasserommet og plutselig kommer det noen høye pling og plong fra PC-høyttaleren. Du blir bombardert av irriterte blikk, men prøver å late som ingenting mens du i panikk leter etter volumkontrollen.

Husker siste lydnivå

Det er kun din egen skyld, for du glemte å skru ned volumet etter å ha spilt musikk på full guffe kvelden før. Windows gjør nemlig ikke noe med volumet, selv etter en omstart vil nivået være det samme som sist.

Det finnes heldigvis en løsning for deg som til stadighet havner i slike pinlige situasjoner: Gratisprogrammet Start Volume. Dette er et portabelt Windows-program som setter volumet til et visst nivå hver gang Windows starter. Du kan for eksempel sette det svært lavt eller skru det helt av - det er helt opp til deg.

SÅNN: Her har vi bedt programmet om å sette volumnivået til 0 hver gang vi starter Windows. Det bør gjøre susen. Foto: Skjermdump
SÅNN: Her har vi bedt programmet om å sette volumnivået til 0 hver gang vi starter Windows. Det bør gjøre susen. Foto: Skjermdump Vis mer

Ikke for alle

Avhengig av hvor mange programmer som ligger i oppstarten, kan det kanskje ta noen sekunder før Start Volume effektuerer. En annen svakhet er at programmet ikke kjører automatisk etter at systemet har vært i dvale, så dette programmet fungerer best for deg som har for vane å avslutte Windows etter dagens økter.

Trygge gratisprogrammer?

Gratisprogrammer har hatt en økende tendens til å inneholde uhumskheter de siste årene. Det er en av årsakene til at vi er svært forsiktige med å omtale gratisprogrammer her på Dinside.

Når det gjelder Start Volume.exe har vi sjekket dette for virus ved hjelp av Kaspersky Online Scanner, som rapporterer at den er trygg.

Programmet er som sagt gratis, og kan lastes ned fra denne siden. Inni Zip-filen ligger det to filer. Pakk ut Start Volume.exe til et egnet sted, og dobbelklikk fila for å starte programmet.

Les også:
Samleside: Gratisprogrammer

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!