Dette kameraet tar 3D-bilder

Fujifilm med nok en spektakulær kameranyhet

Stadig dukker det opp nye kameraer som tøyer grensene for hva vi tidligere har trodd var mulig, og Fujifilm er blant de mest offensive for tiden. Tidligere denne uken skrev vi om de nye modellene med kraftig zoom, nå dukker det opp et enda mer oppsiktsvekkende kamera FinePix Real 3D W1 - med to objektiver og to 10,1 megapiksels CCD-brikker.

Fletter sammen

Poenget med doblingen er å ta to bilder samtidig, og flette disse sammen til ett bilde, ved å bruke Fujifilms "Real Photo Processor 3D".

Skjermen på baksiden er 2,8 tommer stor, og kan vise bildene med 3D-effekt. Også videoer kan tas opp med 3D-effekt, i følge Fujifilm.

3D-skjerm

Det er imidlertid ikke mulig å vise filmer og bilder med 3D-effekt på vanlige PC-skjermer. Derfor har Fujifilm også lansert en digital fotoramme som gjør nettopp det. Den bærer Real 3D V1 picture viewer, og kjøpes separat.

Hvis du ikke er så opptatt av tredimensjonale bilder og video, kan du likevel dra nytte av alle fordelene med to kameralinser. Du kan for eksempel ta to bilder samtidig av samme motiv, ett med full vidvinkel og ett med full tele. Å slå sammen to bilder med forskjellige innstillinger kan også skape bilder med større dybdefølelse, i følge Fujifilm.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prisen er foreløpig ikke kjent, men kameraet skal være tilgjengelig i butikkene til høsten.

Kilde: Neowin