Dette får du ikke se i Windows 7

Aladdin, Bat Signal og over 400 andre konsepter ble forkastet underveis i utviklingen.

Windows 7 nærmer seg sluttfasen i utviklingsprosessen, og selv om det meste ser ut til å ha gått riktigere for seg denne gangen sett i forhold til Windows Vista, har ikke veien mot målet alltid vært like enkel og rett fram. Haugevis av konsepter har blitt prøvd ut, og langt flere har blitt forkastet enn implementert.

Det er sjelden vi får et ordentlig innblikk i utviklingsarbeidet fram mot et nytt operativsystem, men nå har Microsoft lettet på sløret og vist noen av funksjonene og grensesnittene som har blitt testet og forkastet underveis.

Les også: Står Microsoft selv bak alle Windows 7-lekkasjene?

Dette forsvant i papirkurven

En av dem funksjonene ble kalt Aladdin, som etter en del uttesten endte som Aero Shake. Ved å bevege musepekeren fort horisontalt over et delvis skjult vindu, ville det dukke opp foran de andre. Aero Shake lar deg derimot klikke og holde i tittellinjen til et vindu, og med samme musebevegelse minimeres alle de andre. Dette likte brukerpanelet bedre, og dermed forsvant Aladdin i papirkurven.

Et annet eksempel er Bat Signal. Ved å bevege musepekeren over et ikon på startlinjen, ble vinduet forhåndsvist eller projisert, slik du ser i bildet over. Stilig kanskje, men brukerpanelet meldte tilbake om at det ble et irritasjonsmoment alle gangene de tilfeldigvis plasserte musepekeren over et ikon uten hensikt. Senere ble det jobbet mer med saken, og Aero Peek ble løsningen Microsoft valgte å gå for; miniatyr-versjoner over ikonene, og full forhåndsvisning først når man beveger musepekeren over miniatyrene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Windows 7 RC kan være lekket

Feit oppgavelinje? Nei takk

En annen løsning som også ble forkastet, var å erstatte ikonene på oppgavelinjen med miniatyrer av vinduene (se eksempel over). Problemet var bare at miniatyrene ble så små og startlinjen så tjukk at de færreste så nytten av den.

Mer om de mer enn 400 konseptene som har blitt forkastet i denne fine artikkelen på TechRadar.