Dette får du i tillegg for en tusenlapp!

Vi tar utgangspunkt i at du ønsker mer minne, raskere prosessor, og større harddisk, og har litt over tusen kroner å bruke til formålet.

Minne
Minneprisen er for tiden svært lav. Hvis du kjøper en 128 MB-brikke istedenfor 64 MB, koster det deg bare 187 kroner ekstra hos Komplett Data. PCen din kan da holde data til flere oppgaver i arbeidsminnet samtidig, og ytelsesforbedringene kan vise seg å bli formidable.

Prosessor
Prosessorkraft kan du aldri få for mye av. Hovedkortet i vårt selvbygger-sett er Intel-basert, og du må derfor holde deg til Intel-baserte prosessorer. Vi anbefaler deg fortsatt å holde deg til en Celeron-prosessor, da den viser seg å gi svært god ytelse i forhold til pris i de aller fleste operasjoner. Når det gjelder Intel-prosessorer, er det for tiden Celeron 733 som har det beste forholdet mellom ytelse og pris.

Hvis du ønsker å bytte Celeron 633 prosessoren med en Celeron 733, er prisforskjellen 423 kroner og ytelsesforbedringen bortimot 15%.

Harddisk
Ukens billig-PC og vår selvbygger-PC er utstyrt med 10,2 GB harddisk. Dette kan fort vise seg å bli knapt. Hvis du har fulgt rådene over, har du rundt 500 kroner igjen til å kjøpe en større harddisk. Komplett Data tilbyr en 30 GB WD UDMA66 harddisk til 1.515 kroner. Det betyr at du får en harddisk med tre ganger så stor kapasitet, ved bare å betale 423 kroner ekstra!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Totalt kommer vår selvbygger-pakke nå på 8.922 kroner!

Les vår konklusjon!