Dette får du - helt gratis

For å installere RedHat Linux 8.0 Desktop trenger du bare de to første CDene i distribusjonen. Det gir deg halvannen gigabyte med alt en vanlig PC-bruker trenger for en produktiv hverdag.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Hele RedHat 8.0-distribusjonen kommer på hele 5 CDer. Du kan enten kjøpe den i butikken sammen med trykt dokumentasjon for noen hundrelapper, eller laste CDene ned gratis fra nettet (anbefales kun for bredbåndsbrukere).

Det mest aktuelle installasjonsvalget vil for de fleste være Desktop. Her er en liste over noen av de mest sentrale programmene som installeres automatisk:

OpenOffice.org

Et fullgodt alternativ til Microsoft Office, med tekstbehandler, regneark og presentasjonsverktøy. Alle programmene er fullt kompatibelt med filer som er laget i Microsoft Office, og kan også lagre filer i Word-, PowerPoint- og Excel-format. Det betyr at overgangen fra MS Office til OpenOffice blir enkel for de fleste.

Les vår omtale av OpenOffice.org her, med skjermbilder

Ximian Evolution

Dette er en Outlook-klone, med epost, adresseliste og kalender. Bruker du Outlook i dag vil du ikke ha noen problemer med å kjenne deg igjen i Ximian Evolution.

Mozilla

Nettleseren Mozilla er kompatibel og brukervennlig, og har mange egenskaper som du ikke finner i Internet Explorer, for eksempel skalering av utskrift, sortering av nettsider ved hjelp av arkfaner etc.

Les vår omtale av Mozilla her

The Gimp

Dette er et bildebehandlingsprogram som har mange av de samme egenskapene som du finner i blant annet Adobe Photoshop.

Annet

Du får også en rekke spill, personlig brannmur, chat-klient, medieavspiller (MP3, OGG etc), og mye mer. Velger du tilpasset installasjon kan du velge programmer (pakker) fra alle de fem CDene, til sammen flere tusen applikasjoner. For en komplett liste over programmer og spill du kan installere, klikk her.

Se skjermbilder av RedHat Linux 8.0

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer