Best i test bærbar PC 2018

Dette er PC-ene som er best i test i år

Vi trekker frem våre favoritter.

EN AV VINNERNE: Microsoft Surface Book II vinner i klassen for hybrid-PC-er. Foto: Bjørn Eirik Loftås
EN AV VINNERNE: Microsoft Surface Book II vinner i klassen for hybrid-PC-er. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med få uker igjen av året, er statusen at vi har testet en rekke PC-er i ulike prisklasser, egenskaper og utforminger dette året. 2018 viste seg å være et minst like spennende PC-år som fjoråret, og vi har blant annet fått ny MacBook Air og Mac mini, mens HP har lovet å gjenoppfinne PC-en med lanseringen av HP Folio.

Sistnevnte har vi akkurat testet, mens Mac mini-testen må du smøre deg med tålmodighet for å lese. Den kommer her på Dinside rett over nyttår.

I år har vi delt ut to seksere til bærbare PC-er. Den første som fikk det, var Dell XPS 13 som vi omtalte i følgende ordelag: «Årets utgave av den svært kompakte 13,3-tommeren har blitt bedre på nesten alle punkter», mens Huawei fikk sin andre sekser på to år med MateBook X Pro.

Årets beste PC-er

Tradisjonelt har det vært høsten som har vært den mest interessante sett med PC-øyne. Det skyldes som oftest at nye modeller blir introdusert under IFA-messen i Berlin i månedsskiftet august/september, og så blir de tilgjengelig noen måneder senere.

Men i 2018 var det mange spennende PC-lanseringer på sommeren. Blant annet to av årets aller beste bærbare, nemlig Apple MacBook Pro og nevnte Huawei MateBook X Pro. Helt på starten av året testet vi for øvrig Microsoft Surface Book 2, mens denne høsten har vi sett på enheter som Huawei MateBook D med AMD-prosessor, Lenovo Yoga C930 og en trio med spillmaskiner.

Ettersom vi snart legger dette året bak oss, er det på tide å kåre årets beste bærbare PC-er. I år som i fjor har vi valgt tre modeller i tre ulike kategorier, og vi begynner med den som ble best i test.

Best i test 2018: Huawei MateBook X Pro

Huawei har fått alvor kommet seg inn i PC-bransjen. Foto: Bjørn Eirik Loftås.
Huawei har fått alvor kommet seg inn i PC-bransjen. Foto: Bjørn Eirik Loftås. Vis mer

Som nevnt over, har vi gitt terningkast seks til to PC-er, men ettersom vi kun kan velge én som årets beste, blir det MateBook X Pro. Huawei vant også tilsvarende kategori i fjor med MateBook X.

image: Dette er PC-ene som er best i test i år

Det kinesiske selskapet er relativt ferske i PC-bransjen, men har gjort seg bemerket på rekordtid. Av det Huawei har levert så langt, er det liten tvil om at de kan bli en større spiller i PC-markedet.

Vi konkluderte følgende om MateBook X Pro:

«Huawei har fulgt opp det fine arbeidet de gjorde med Matebook X, og Pro-utgaven lever absolutt opp til navnet sitt. Dette er en maskin som oser kvalitet fra innerst til ytterst - og som leverer godt på alle testkriteriene.

Vi elsker skjermen og bredde-høydeforholdet på 3:2, og lever godt med at ytelsen er bittelitt lavere enn på de raskeste - så lenge gevinsten er mye mindre vifteaktivitet.»

Les hele testen.

Beste hybrid 2018: Microsoft Surface Book 2

Microsoft Surface Book 2 er en av de råeste PC-ene på markedet. Etter vår mening, er det den beste hybriden. Foto: Bjørn Eirik Loftås.
Microsoft Surface Book 2 er en av de råeste PC-ene på markedet. Etter vår mening, er det den beste hybriden. Foto: Bjørn Eirik Loftås. Vis mer

Microsoft gav Windows-produsentene et spark bak da de i 2012 revolusjonerte PC-bransjen med lanseringen av de første Surface-enhetene. Surface RT og Surface Pro var kanskje ikke fantastiske fra dag én, men de fikk i hvert fall de andre produsentene til å forsøke seg på nye produktkategorier.

image: Dette er PC-ene som er best i test i år

Seks år senere er det fremdeles mye spennende som skjer i PC-bransjen, og Surface Book 2 er blant de mest unike enhetene og vi kan ikke gjøre annet til å kåre den til vinner i kategorien årets hybrid-PC 2018.

Dette er PC-en for dem som ikke har noe grense på budsjettet. Vi trillet terningen til en femmer og konkluderte:

«Microsoft Surface Book 2 er en forrykende maskin, og er sannsynligvis den aller kraftigste og helt klart blant de beste 2-i-1 PC-en på markedet i skrivende stund, både hva gjelder utforming, skjermkvalitet, ytelse og ikke minst batteritid», men la samtidig at prisen kan skremme vannet av de fleste.

Les hele testen.

Beste PC-kjøp 2018: Acer Swift 3

Acer Swift 3 er et av årets beste PC-kjøp. Foto: Bjørn Eirik Loftås.
Acer Swift 3 er et av årets beste PC-kjøp. Foto: Bjørn Eirik Loftås. Vis mer

I denne kategorien har vi sett på bærbare PC-er til under 10.000 kroner. Dessverre har vi ikke fått sett på mange modeller i denne prisklassen i år, men vi kommer tilbake med en kjøpeguide som omhandler rimeligere PC-er.

De tre PC-ene som stikker seg ut i denne kategorien, er Huawei MateBook D, Lenovo Yoga 730 og Acer Swift 3 – to av disse med AMD-prosessor. Valget falt på Acer Swift 3 hvor det eneste betydelige minuset var litt svakere batteritid enn vi hadde ønsket, men med dette trikset ble det litt bedre.

Acer Swift 3 fikk terningkast 5, og vi konkluderte:

image: Dette er PC-ene som er best i test i år

«Med unntak av en batteritid som ligger et stykke bak det vi hadde håpet på, er det mye å like ved den første Ryzen-baserte PC-en vi har testet. Den byr på meget god ytelse, ikke minst grafikkytelsen imponerte oss, den har rikelig med lagringsplass, en god skjerm, godt med tilkoblinger, og innpakningen virker å være i god kvalitet.

PC-en har en prislapp på rundt 10.000 kroner. Det kan virke mye, men ikke når vi tar alt i betraktning. Dette gjør at vi er optimistiske på AMDs vegne, og håper å se mange spennende Ryzen-baserte PC-er i tiden som kommer.»

Les hele testen.

Flere anbefalinger

De modellene som var innom Dinsides testbenk i år, holdt jevnt sett ganske høy kvalitet og det var mange som fikk terningkast fire eller fem. MacBook Pro og Lenovo Yoga C930 var to av årets beste bærbare PC-er, mens MateBook D fra Huawei viser at AMD for alvor blir å regne med i dette segmentet.

Ellers kan vi anbefale Acer Swift 5 og Apple MacBook Air.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!