Dette er et elendig operativsystem

Må for all del ikke installeres på PC-en din!

Visste du at verdens minst pålitelige operativsystem er bygd på Linux? Ikke det nei, men det er et faktum. Operativsystemet heter ganske enkelt Damn Vulnerable Linux (forbannet sårbart Linux), og inneholder stort sett gamle programmer med lassevis av sikkerhetshull, drivere og funksjoner som er dårlig programmert eller som av en eller annen grunn utgjør en sikkerhetsrisiko. Rettelse: Alvorlig sikkerhetsrisiko.

Likevel har operativsystemet blitt lastet ned hele 500.000 ganger, og det er ikke uten grunn. Damn Vulnerable Linux er nemlig laget for å lære opp studenter og programmerere innenfor fagfeltet datasikkerhet, og for å illustrere hvordan sårbarheter lett kan utnyttes for å angripe et system.

- Målet mitt var å lage et operativsystem som var så sårbart som overhodet mulig, for å bruke det i undervisningen, uttaler mannen bak DVL, Dr. Thorsten Schneider til nettstedet MaxiumPC.

Her ser du en video som viser operativsystemet i bruk:


Hvis du synes dette ser forlokkende ut, kan vi opplyse om at det ikke er meningen at du skal installere operativsystemet på PC-en din (selv om det riktig nok er mulig). DVL kan nemlig kjøres direkte fra DVD eller minneplugg, og kan også kjøres i en virtuell PC som VMWare Player eller Virtualbox. For å være på den sikre siden, altså...

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selve nedlastingsfila (ISO) er på 1,8 GB. Du finner mer informasjon og kan laste ned DVL fra denne siden.

Men dette derimot, er kanskje den aller beste Linux-distribusjonen.