Raskt opp, men nå altså nede. Altibox - her en skjermdump fra en tidligere anledning.
Raskt opp, men nå altså nede. Altibox - her en skjermdump fra en tidligere anledning.Vis mer

- Dette er ekte superbredbånd

Telenor og Get har skrudd opp hastighetene på sine bredbåndstilbud. Men det blir smått mot hva denne konkurrenten kan by på.

Det dukker stadig opp tjenester på Internett som setter større krav til god båndbredde. Nå dreier det seg oftere og oftere om høyoppløselig video, TV-sendinger og online-spill - og gjerne til flere medlemmer av husstanden, samtidig.

Begrensninger ut

Båndbredden for "gjennomsnitts-bredbåndet" ligger i dag på rundt 6 Mbps, mot 4 Mbps for ett år siden, ifølge tall fra Telenor. Nå får imidlertid stadig flere tilbud om langt høyere hastigheter, blant annet har både Telenor og Get lansert nye bredbåndsprodukter de siste dagene som allerede fra starten vil være tilgjengelig for store deler av befolkningen.

Felles for både Telenors VDSL-tilbud og kabelløsningen til Get er at nedlastingshastigheten er mange ganger større enn opplastingshastigheten. Dette skyldes begrensninger i teknologien og infrastrukturen. Men det finnes aktører i markedet som opererer med helt andre løsninger basert på fiberoptikk. Den største av dem som satser på privatmarkedet, er Altibox.

Like raskt begge veier

Herbjørn Tjeltveit i Altibox. Foto: Altibox
Herbjørn Tjeltveit i Altibox. Foto: Altibox Vis mer


- Om en ønsker en debatt om hva "superbredbånd" er for noe, så er det naturlig å sammenligne med fiberbredbånd. Vi tilbyr i dag inntil 400 Mbps nedlastingshastighet til våre kunder. Det som skiller oss fra Get og Telenor er at vi også tilbyr 400 Mbps i opplastingshastighet, sier kommunikasjonsrådgiver i Altibox, Herbjørn Tjeltveit, til DinSide Data.

Selskapet tilbyr i dag abonnementer med hastighetene 10, 30, 50, 100, 200 og 400 Mbps, og felles for dem alle er at farten er like høy begge veier.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Og i motsetning til for eksempel VDSL-tilbudet til Telenor er ikke hastigheten avhengig av kvalitet på kabler eller rekkevidde til sentraler. Fiber har nemlig ikke noen begrensninger i rekkevidden, fortsetter han.

Skal du ha topphastighet må du imidlertid punge ut. Avhengig av hvilket selskap som leverer deg Altibox-abonnementene, kan prisene variere, men Lyse tar for eksempel 5.990 kroner for 400/400 Mbps. Og da snakker vi om månedspris.

Bygges ut

Altibox er godt etablert i det norske markedet, og i skrivende stund er rundt 200.000 norske hjem knyttet til bredbåndstjenester fra selskapet. Ytterligere 150.000 har mulighet til å koble seg opp, og Altibox har som mål å kunne levere Altibox til 50.000 nye husstander i 2011, ifølge Tjeltveit.

Her finner du mer informasjon om Internett via Altibox

Les også:
Telenor ruller ut superbredbånd
Get knuser Telenor på hastighet