Dette ble for sterkt for Facebook

Bilder ble sensurert og brukere kastet ut - ammende mødre godtas ikke på Facebook.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvor går grensen mellom hva som er naturlig og hva som er uegnet?

Det er det mange som setter spørsmålstegn ved når Facebook nå har begynt å fjerne bilder av nybakte mødre som ammer sine barn; som jo i utgangspunktet er grunnlaget for menneskehetens eksistens.

Ammende mor kastet av fly

"Photos containing an exposed breast do violate our Terms and are removed", sier Meredith Chin på vegne av Facebook til Sydney Morning Herald.

Dette har satt sinnene i kok hos en rekke av Facebooks brukere, og i løpet av bare noen dager, har gruppa "Hey, Facebook, breastfeeding is not obscene!" (Oversatt: "Øy, Facebook - amming er ikke uanstendig!") vokst fra 7.000 medlemmer til 22.000 medlemmer.

Henger ut norske jenter på nett

Stein i glasshus

Laktivistene, som de kaller seg, er også irriterte fordi Facebook tidligere har kjørt annonsekampanjer der toppløse jenter har reklamert for datingtjenester på nett. I Australia har en kvinne også fått $40.000 i oppreisning etter å ha blitt nektet å amme barnet sitt på en offentlig arena.

Bilder som dette bryter med brukerbetingelsene hos Facebook. Foto: Carin Araujo (illustrasjonsfoto)
Bilder som dette bryter med brukerbetingelsene hos Facebook. Foto: Carin Araujo (illustrasjonsfoto) Vis mer


Karen Speed opplevde å bli stengt ut fra Facebook på grunn av ammebilder hun hadde lagt ut av seg og barnet sitt, og fikk beskjed om at den avgjørelsen ikke ville bli gjort om da hun spurte om hun kunne få åpne kontoen sin igjen. At hun hadde satt sikkerhetsinnstillingene slik at bildene ikke var åpne for alle, hjalp ikke.

"Hvis kvinner hadde ammet mer i det offentlige, ville det ha blitt en helt normal greie, og ikke noe kvinner kvier seg for å gjøre", sier hun til den australske avisen.

Forbyr Facebook på jobben

Kilde: The Sydney Morning Herald