Ryktene svirrer som vanlig rundt Apples neste lansering.
Ryktene svirrer som vanlig rundt Apples neste lansering.Vis mer

Dette avslører han i kveld

Ser vi Macbook ned mot 6.000 snart?

«Det virkelig spennende blir imidlertid om Apple har tenkt til å overraske med en helt ny maskin.»Hva Apple gjør for å få hele verden til å sette søkelyset mot dem hver gang de har pressekonferanse er et mysterium, men i kveld er det nok en gang duket for nye produktavsløringer fra Steve Jobs.

Og - det er ingen hemmelighet at det er Apples bærbare maskiner som står foran en oppgradering.

Presseinvitasjonen heter nemlig "The Spotlight turns to notebooks" og ser slik ut:

Dette avslører han i kveld


OPPDATERT: Her kan du lese mer om hva som i virkeligheten ble lansert

Her er ryktene:

Vesentlig oppgraderte maskiner

Vi har trålet rundt på en god håndfull Mac-relaterte nettsteder i jakt på rykter denne gangen, og spekulasjonene går på flere ting, men en ting er sikkert: Apple hadde neppe kalt inn til denne pressekonferansen hvis det var for å annonsere små oppgraderinger.

Dette er for dårlig, Apple

De heteste tipsene går på at de nye Macbookene nå får integrert Blu-ray-spiller, noe Digg-gründer Kevin Rose (som hadde rett sist gang) har uttalt i en episode av Diggnation. Det er fra før kjent at neste versjon av Apples operativsystem (kodenavn Snow Leopard) vil ha blåstrålestøtte (slapp av, vi skal ikke foreslå den for Språkrådet).

Blant de heteste ryktene er også at en ny trackpad med såkalt multi touch blir å finne på alle de nye maskinene, som gjør at du kan bruke flere fingre for å utføre kommandoer; akkurat som på iPhone, der du bruker to fingre for å zoome ut og inn på bildet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men, et rykte er også at Apple planegger å slippe en lavprismodell av Macbook, som kan bli 30% billigere enn dagens billigste. Hvis det ryktet stemmer, vil Apple ha en maskin ned mot 6.000 kroner her til lands. Kilden skal være prislister enkelte amerikanske forhandlere har fått fra Apple og bør derfor være ganske sikre. Den samme listen avslører også at Apple vil tilby 12 maskiner totalt (mot dagens 8).

Dette annonserte Apple sist gang

Ny fremstillingsmetode

Brick er sikkert et begrep du kjenner hvis du har fulgt med de siste ukene. Dette er (igjen, i følge ryktene) kodenavnet på Apples nye produksjonsprosess, der maskiner kan skjæres ut av ett stykke aluminium, som gjør produksjonskostnadene mindre. Dette underbygger i så fall påstanden om en billig-Macbook.

Les mer om Brick hos ITavisen: http://www.itavisen.no/sak/789192/Er_dette_Apples_store_hemmelighet%3F/

Sannsynligvis blir også Intel vraket til fordel for nVidia med tanke på å levere chipset (kilde), som blant annet kan bety raskere integrerte skjermkort, tynnere maskiner og andre finesser, som nVidias DriveCache, som utnytter Flash-minne for å gjøre enklere funksjoner mye raskere.

Det virkelig spennende blir imidlertid om Apple har tenkt til å overraske med en helt ny maskin. Som Mac360 påpeker, kan det hende at Brick-ryktene ikke stemmer (enkelte peker på produksjonsbilder som vises at deler må skrus sammen), men at "Brick" er kodenavnet på det som kan bli det neste barnet i Mac-familien. Hva med en iPad; en tablet-PC med stor, trykkfølsom skjerm?

Nye iLife og iWork-pakker

I følge Macsoda vil Steve også vise frem nye iLife- og iWork-pakker i kveld. I så fall blir det ikke overraskende om de postfikses med '09.

Slik er iPhoto '08
Slik er iWork '08

OPPDATERT: Her kan du lese mer om hva som i virkeligheten ble lansert