Design i sentrum på årets Comdex

Dataprodukter i krom, gull og neonfarger. Aldri før har design vært så viktig som på Comdex Fall 2001.

Comdex Fall 2001 avholdes i Las Vegas.
Comdex Fall 2001 avholdes i Las Vegas.Vis mer

Første dag på verdens største datamesse er over, og beina verker etter timer med trasking på det uendelig store messeområdet. Vel tilbake på hotellrommet prøver vi å få orden på inntrykkene så langt.

Fra vinduet på rommet kan vi se blinkende neonlys i alle regnbuens farger, lysende dollarsymboler og amerikanske flagg. Vi befinner oss i Las Vegas, spillegale amerikaneres fristed. Her er det show og sirkus til alle døgnets tider, og hvor du enn snur deg blir du lokket med underholdning.

Et sirkus

På mange måter er det et sirkus vi har oppsøkt, nærmere bestemt Comdex Fall 2001 – verdens største datamesse, der selskaper fra hele verden viser frem sine nyeste produkter, oppfinnelser og forretningsideer.

Dette headsettet fra Sharp er et stilstudie i seg selv. Med innebygget MP3-spiller og Memory Stick-leser vil den nok få sine tilhengere blant de aller hippeste.
Dette headsettet fra Sharp er et stilstudie i seg selv. Med innebygget MP3-spiller og Memory Stick-leser vil den nok få sine tilhengere blant de aller hippeste. Vis mer

I år er det litt over 2.000 utstillere, og man regner med at så mange som 150.000 mennesker er innom dørene til messehallen i løpet av de fem dagene messen foregår.

Designproduktene stjeler oppmerksomhet

På forhånd hadde vi hørt rykter om at trådløse løsninger, Windows XP og den gryende kampen mellom FireWire og USB2.0 ville spille fremtredende roller på messen. Men etter første dag på messen er det først og fremst designproduktene vi husker best. Og dem er det mange av på årets Comdex Fall.

Grunnen er enkel: Sviktende PC-salg gjør at produsentene har måttet tenke nytt. Grå og kjedelige kabinetter, skjermer og periferiutstyr hører fortiden til. Nå skal lekkert design få folk til å kjøpe datautstyr igjen.

Den nye Vaio-serien fra Sony er rålekker. Denne PC-modellen er en fullblods Pentium 4, med ekstrafunksjoner som erstatter både stereoanlegget og videospilleren.
Den nye Vaio-serien fra Sony er rålekker. Denne PC-modellen er en fullblods Pentium 4, med ekstrafunksjoner som erstatter både stereoanlegget og videospilleren. Vis mer

Produktene på vei inn i stua

Ikke mye som minner om trauste PC-kabinetter her...
Ikke mye som minner om trauste PC-kabinetter her... Vis mer

En annen ting vi også har lagt merke til, er multifunksjonsprodukter. PDAer med innebygd mobiltelefon, MP3-spillere med spill- og videofunksjonalitet, og Sonys nye VAIO stasjonære PC, som er kombinert PC, stereoanlegg og videospiller. Det lekre designet gjør den like naturlig å plassere i stua som hvilket som helst av de nevnte produkter, noe som er tilfelle for mye av det vi har sett på så langt.

For øvrig er det helt klart at Microsoft gjør alt de kan for å bli sett på Comdex Fall 2001. I foajeen har de plassert en stor paviljong der nysgjerrige kan prøve det nye spillkonsollet XBOX (som vi allerede har sett i butikkene her borte). Lengre inne i messehallen har Microsoft og partnere beslaglagt store arealer, alle ivrer etter å vise Windows XP og XP-kompatible produkter.

Vi har også kikket på banebrytende digitale videoløsninger, designriktige skjermer, håndholdte PCer og MP3-spillere med ekstrem kapasitet. Alt dette vil vi komme tilbake til senere. Følg med, vi oppdaterer med flere nye artikler fra Comdex Fall 2001 hver dag!