Thomas Råge er produktsjef i Hewlett-Packard
Thomas Råge er produktsjef i Hewlett-PackardVis mer

Design i sentrum fra HP

HP har stor tro på at datautstyr etter hvert blir vanlig å finne i en hver stue. Derfor har design vært det viktigste når HP lanserer nye produkter denne høsten.

HP (Hewlett-Packard) er totalleverandør av datautstyr til forbrukermarkedet. Mest kjent er kanskje blekkskriverne, som har høstet stor anerkjennelse, blant annet i tester her på DinSide. Men HP tilbyr også komplette PC-løsninger, digitale kameraer, skannere, PDAer og en rekke andre produkter innenfor datasegmentet.

Også denne høsten lanserer HP en rekke nye produkter, men i motsetning til tidligere er det ikke nyhetene på innsiden av produktene som vektlegges mest, men nyhetene utenpå.

Kvinner i fokus

- HP ser et betydelig markedspotensiale blant kvinnelige kjøpere. Derfor er design mer viktig enn noen gang. Produktene skal ut av datarommene og passe naturlig inn som møbel i stua, sier Thomas Råge i Hewlett Packard.

- Vi har kommet til et punkt der produktene blir mer og mer like på innsiden. Et eksempel er blekkskrivere, som etter vår mening nærmer seg toppen rent teknisk. Hvilken hjemmebruker har for eksempel behov for en blekkskriver som klarer mer enn 17 sider pr minutt?, fortsetter Råge. HP vil nå fokusere på utsiden.

- I stedet for å fokusere på revolusjonerende nye spesifikasjoner på enhetene våre, har vi pakket en del eksisterende teknologier inn i lekre kabinetter og gitt dem nye navn, avslutter han.

Her demonstreres enkel Bluetooth-kommunikasjon med HP DeskJet 995CXi. Det sølvgrå designet går igjen på de fleste produktene.
Her demonstreres enkel Bluetooth-kommunikasjon med HP DeskJet 995CXi. Det sølvgrå designet går igjen på de fleste produktene. Vis mer

Blekkskriver med Bluetooth-støtte

En del nytt på innsiden har HP likevel fått med under høstens lansering. En av de mest spennende nyhetene er toppskriveren DeskJet 995CXI. Dette er egentlig en revidert utgave av DeskJet 990Cxi, med innebygd Bluetooth-støtte. Dermed kan du skrive ut trådløst fra for eksempel en mobiltelefon, PDA eller annet utstyr som støtter standarden.

HP lanserer også flere nye skrivermodeller for fotoentusiaster, med blant annet innebygde minnekortlesere og LCD-paneler, slik at du kan skrive ut digitale bilder uten å behøve å gå veien om PCen. Men "ekte" fotoskrivere er det likevel ikke snakk om; blekkpatronene er de samme som sitter i 9-serien.

iPaq-killer?

To andre gode nyheter er HP Jornada 565 og 568, to PDAer med spesifikasjoner som gjør dem til alvorlige konkurrenter til Compaq iPaq. Produktene har fått gode skjermløsninger og er langt lettere enn iPaq'en, beskjedne 173 g. Produktene er allerede på markedet.

HP PhotoSmart 1315 har innebygde minnekortlesere og LCD-panel, og kan skrive ut bilder uten hjelp av en PC.
HP PhotoSmart 1315 har innebygde minnekortlesere og LCD-panel, og kan skrive ut bilder uten hjelp av en PC. Vis mer

Dessuten kommer HP med nye spennende skannerprodukter og flere, rimelige digitalkameraer, blant annet et nytt 2.2 megapikselskamera til rundt 2.500 kroner.

Slutt på CD-brennere

En annen nyhet er at HP har besluttet å trekke seg ut av markedet for CD-brennere.

- Marginene har blitt så små i CD-brennermarkedet at HP har bestemt seg for å slutte satsningen innen dette segmentet. I stedet kjører vi på for fullt på et nytt og spennende marked, nemlig DVD-brennere, forteller Tore A. Särelind i HP.

HP's DVD-writer DVD100i har vi forresten nettopp testet i DinSide Data, og du kan lese testen her.

Vi kommer tilbake med flere detaljer omkring de nye produktene fra HP etter hvert som vi får dem inn til test.