Design din egen bærbare

Synes du bærbare PCer er kjedelige og upersonlige? Det hører definitivt fortiden til.

Salget av bærbare PCer har eksplodert, og design blir en stadig viktigere faktor - spesielt for alle som bærer PCen med seg over alt. Og når du har noe med seg over alt, vil du jo også at det ser bra ut, ikke sant? Det holder ikke lenger med en svart eller grå firkantet og oppskrapet tjukkas under armen.

Dette har nå PC-produsentene tatt innover seg, og lanserer en fellesløsning som blir kalt "customizable notebook panel". Det er i praksis snakk om utskiftbar deksel som dekker hele PC-lokket, og du kan selv bestemme om det skal være en firmalogo, ditt eget PC-merke eller favorittbildet ditt. Bare fantasien setter grensene.

Tidligere har vi sett lignende "skin"-løsninger fra blant andre Dell. Det som gjør denne nye løsningen spesielt interessant, er at den er å regne som en standard for svært mange fremtidige maskiner fra Aopen, Compal, Fujitsu, Hitachi, Panasonic, Toshiba og andre store produsenter. Og dekslene passer om hverandre. Samarbeidet stopper imidlertid ikke der.

Merk deg navnet: CBB

"Customizable notebook panel" er kun en liten del av det PC-industrien har kalt Common Building Blocks (CBB), et samarbeid på tvers av bransjen på batteri, strømforsyning, optisk drev, harddisk og til og med tastatur på bærbare PCer. Det skal i fremtiden ikke spille noen rolle om du har en Apoen eller en Toshiba bærbar PC når du trenger ny strømforsyning. CBB-utstyret vil passe om hverandre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er naturligvis også et initiativ for å kunne minimere kostnadene for produsentene, men som samtidig vil gjøre det langt enklere for deg og meg som forbrukere.

Allerede nå er de første PCene som følger CBB-standarden på markedet, blant annet denne fra Multicom.

Les mer om CBB her og her.