Adobe vil gjerne at Flash skal bli en seriøs spillplattform.
Adobe vil gjerne at Flash skal bli en seriøs spillplattform.Vis mer

Derfor bør du oppdatere Flash nå

Store forbedringer i versjon 10.2

Adobe Flash, høyt elsket og dypt hatet, og fortsatt sterkt dominerende innen videostreaming og interaktivt innhold på nett. Elsket fordi den åpnet for muligheter som var utenkelige i en tid da weben for det meste dreide seg om tekst og stillbilder, og hatet blant annet fordi teknologien til tider har vært plaget av en rekke sikkerhetshull og stabilitetsproblemer.

En annen innvending har vært at den har vært for ressurskrevende, og tappet batteriet i den bærbare raskere enn omdreiningshastigheten på kjølevifta.

Fortsatt obligatorisk for de fleste

Slikt hører fortiden til - lover Adobe, som nettopp har lansert versjon 10.2 av den obligatoriske og kostnadsfire Flash Player til nettleseren din. Foruten en rekke sikkerhetsfikser og mulighet for å kjøre video over flere skjermer, er det først og fremst store forbedringer i prosessorbelastningen som fremheves i utviklingsteamets blogg.

Ved å flytte jobben med å vise animasjoner og video fra prosessoren til grafikkortet, som tross alt er spesiallaget til formålet, oppnår man vesentlige fordeler. Ikke bare vil man merke dette i forhold til mindre hakking under avspilling av videoer på PC-er med begrenset prosessorkraft, det vil også frigi prosessorkraft til andre oppgaver. Dette ble forsåvidt introdusert i versjon 10.1 av Flash Player, men ikke for alle plattformer og ikke i like stort omfang som nå.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Adobe selv, vil en vanlig Windows-PC eller Mac kunne spille av Flash HD-video i nettleseren (1080P) uten at det vil belaste prosessoren mer enn 1-15% med Adobe Flash Player 10.2.

Nå sier ikke Adobe nøyaktiv hva de mener med "vanlig PC", men du kan jo prøve selv?

Derfor bør du oppdatere Flash nå


Les mer og last ned

Du finner mer informasjon om disse og alle de andre forbedringene hos Blogs.adobe.com, eller du kan laste den ned direkte til din nettleser fra denne siden. Den nye versjonen er klar for både Mac, Windows og Linux.

For å sette spilleren på riktig tøffe prøver, anbefaler vi en tur til StreamFlash HD etter installasjonen. Eller YouTube, da - som får stadig mer HD-innhold.