Der du møter Microsoft

Der du møter Microsoft

Høstslipp på maskinvare.

Publisert
Sist oppdatert

Microsoft nøyer seg ikke med operativsystem og programvare, de går enda nærmere brukeren. Derfor er de blant de største når det gjelder tastatur og mus, og etter hvert også webkamera og annen maskinvare. Logitech er fremdeles størst, men Microsoft jobber iherdig med saken og er først ute med høstlanseringene.

Microsoft kommer nå med flere nye løsninger både for tastatur, mus, pakksløsninger og wenkameraer. Stikkord er ergonomi, design og funksjonalitet, også tett koblet til Windows7 som er like om hjørnet.

Nye tastaturer

Stadig flere velger bærbar PC, noe som byr på flere ergonomiske utfordringer. Når den bærbare stasjoneres på arbeidspulten, enten det er hjemme eller på kontoret, så er den ikke optimal for mange timers bruk.

Derfor velger mange å ha et ekstra tastatur stasjonert på pulten, gjerne sammen med en ekstra skjerm for å få maks ut av den bærbare.

Bluetooth Mobile Keyboard 6000
er et ultra-tynt tastatur spesielt beregnet for bruk sammen med bærbare PCer, fortrinnsvis de som har Bluetooth innebygd som ca 65% av dagens tilbud har.

Tastaturet har en ergonomisk utforming, med en naturlig bue i forhold til vinkelen på hendene. Dermed blir vinkelen i håndleddene tilnærmet borte og bruken mindre belastende.

Der du møter Microsoft


Den numeriske delen selges også separat, noe som er praktisk for de som først og fremst trenger en mer effektiv måte å jobbe med tall på med en bærbar PC.

Veil pris er 799 kroner for begge, nummerdelen separat koster 349 kroner.

Wireless Comfort Desktop 5000 er også ergonomisk utformet med en lignende plassering av tastene i bueform, men dette er et komplett tastatur med alle tre tasteseksjoner.

Håndleddstøtten er i behagelig gummlignende materiale, med rutemønster som gir luft og unngår klamhet.

I tillegg til standardiserte snarveier har tastaturet 5 egne taster som blar gjennom vindusgruppene på menylinjen i Windows7. Har du f.eks. flere nettsider oppe i posisjon 2 fra venstre på menylinjen, vil du kunne bla deg gjennom disse med knapp nummer 2. Har du flere faner i hvert vindu blar du deg gjennom alle disse før du kommer til neste vindu.

Der du møter Microsoft


Musen kommer i samme utførelse, med det samme gummibelegget på sidene og blank plast på toppen.

Musen bruker BluTrack for å virke på alle typer underlag, og begge enhetene bruker 2,4 GHz trådløst med en USB-mini-sender/mottaker som rekker opptil 9 meter.

Veil pris er 699 kroner

Mus i trendy farger

Der du møter Microsoft


Microsoft leverer nå også Wireless Mobile Mouse 4000 - en nett liten trådløs mus uten Bluetooth, men med BlueTrack og Nano sender til PC-en som nesten ikke stikker ut av USB-kontakten.

Batteritiden er oppgitt til 10 måneder, og den støtter blaing i åpne sider i Windows 7 med et trykk på skrollehjulet.

Prisen er 349 kroner.

Der du møter Microsoft

HD-webcam med god optikk

LifeCam Cinema er et nytt webkamera med 720p HD-oppløsning. Det utmerker seg med generelt svært god bildekvalitet, stor dybdeskarphet, og behagelig og rask autofokus.

Dette er mulig på grunn av objektivet som består av flere glasselementer med høy presisjon, kombinert med bildebehandling i programvare som reduserer støy i dårlig belysning (ClearFrame).

Førsteinntrykket på demonstrasjonen vi fikk var svært lovende og vi ser fram til å teste dette kameraet.

Veil pris er 699 kroner

Alle produktene kommer i butikkene i løpet av september.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer