Denne trojaneren angriper Linux

Brukerne er ikke lenger like trygge.

Det er ikke bare Windows som rammes av virus og trojanere. Det er "Hand of thief" et bevis på.
Det er ikke bare Windows som rammes av virus og trojanere. Det er "Hand of thief" et bevis på. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har alltid vært brukt som et hovedargument for å bytte fra Windows til Linux: Virus og trojanere er fremmedord for Linux-brukere.

Årsaken til at Linux stort sett har gått fri fra slike angrep er ikke nødvendigvis at det er så mye sikrere enn Windows, men at så få bruker det at cyber-kriminelle ikke tar seg bryet med å prøve å lage Linux-versjoner av skadelig programvare.

Les også: PearOS, det nærmeste du kommer MacOS

Lurer brukerne

Men "de sikre tidene" kan være i ferd med å bli historie, for nå er Hand of Thief oppdaget flere steder på nettet, skriver Techspot.

Dette er en trojaner som er utviklet i Russland, og som har som formål å stjele påloggingsinformasjon til nettbanken din. Dette skjer ved å erstatte de ekte påloggingssidene med falske. Når du fyller inn brukernavn og passord, og deretter trykker på OK-knappen, så ender informasjonen i gale hender.

Hand of thief sperrer samtidig tilgang til nettsteder med antivirus-programmer.

"Alle" kan rammes

Trojaneren skal kunne ramme 15 forskjellige Linux-distroer, inkludert Ubuntu, Fedora og Debian, og nettleserne Firefox og Chrome i disse operativsystemene, skriver ZDNet. Eneste muligheten til å bli infisert på nåværende tidspunkt er ved å aktivt installere den, for eksempel via lenker i eposter og sosiale media, ifølge begge kilder.

Dette er vår favoritt-Linux