Denne SSD-en er brutalt rask

Og sjekk den kapasiteten!

Hvis du ønsker et botemiddel mot treg PC kan denne SSD-en være fin å vurdere. Hvis pengene ikke er en knapp faktor, da. Foto: Toshiba
Hvis du ønsker et botemiddel mot treg PC kan denne SSD-en være fin å vurdere. Hvis pengene ikke er en knapp faktor, da. Foto: Toshiba Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle som har byttet ut harddisken i PC-en med en SSD, kjenner fordelene: Null vibrasjoner, null støy, lavere vekt og ikke minst - høyere hastighet.

SSD-ene har imidlertid et par klare ulemper: Lavere kapasitet og langt dyrere i innkjøp enn harddisker. Nå har Toshiba i hvert fall løst ett av de to.

Usikker på SSD? Ikke etter dette

Toshiba OCZ

OCZ Z-Drive 4500 er en av de første nye modellene som klare etter at Toshiba kjøpte opp SSD-produsenten OCZ i fjor. Det er altså på det rene at Toshiba lar OCZ-navnet fortsette, og med unntak av minnet er kontrolleren og den øvrige teknologien fra OCZ.

I praksis sitter det hele åtte SSD-er inni Z-Drive 4500, bygget på 19nm MLC NAND-minne fra Toshiba, hver på 400 GB. Den totale kapasiteten er 3,2 TB, og fremstår som én partisjon om du skulle ønske det.

SSD-en kommuniserer med PC-en via en PCIe 2.0-slot, og er altså laget for å sitte i en stasjonær PC, eller aller mest sannsynlig en server.

Les også: Store SSD-er stuper i pris

Ikke særlig mye venting

Hva med deg?

Har PC-en din SSD eller harddisk? (Avsluttet)
Begge deler (54%) 2281
SSD(29%) 1240
Harddisk(15%) 643
Hæ? Hvaforno?(1%) 60
Bruker ikke PC(0%) 20
Ingen av delene(0%) 18
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Og så var det hastigheten, da.

Hva sier du til inntil 2,9 gigabyte per sekund ved lesing, og 2,2 gigabyte per sekund ved skriving?

Til sammenligning ligger de raskeste SATA-baserte SSD-ene som sitter i bærbare PC-er på rundt 500 megabyte i sekundet, de raskeste harddiskene rundt 150 megabyte i sekundet.

I tillegg er alt optimalisert for at mange brukere skal kunne aksessere tilfeldige dataområder av samtidig, og SSD-en egner ser derfor spesielt godt til serverbruk.

Koster 50 kvalitetsskjorter

Men så var det prisen: 6.533 amerikanske dollar, som tilsvarer rundt 40.000 kroner. Vi ser ikke bort fra at prisen blir noe høyere her til lands, så det er bare å begynne å spare med det samme (eller: Vi tipper vi vil le av den prisen om ganske få år).

Kilde: Techspot.

Stor test av SSD-er

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!